Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Ezt az 5 helyet mindenképpen látogasd meg, ha Manchesterben jársz!

Manchesterben több mint félmillióan élnek,  a városban pezsgő éjszakai élet vár minket és ezernyi látnivaló közül választhatunk… Íme 5, amit nem szabad kihagyni!

Ezt az 5 helyet mindenképpen látogasd meg, ha Manchesterben jársz!
A John Rylands könyvtár.

#5: Breakout Manchester

A Breakout Manchester több szabadulószobája garantáltan feldobja majd a napotokat. A több mint tíz különböző szobával rendelkező hely “királyságáról” leginkább a TripAdvisor értékelései árulkodnak, hiszen az 1.488 értékelésből majd 1400 látogató öt csillagot adott.

Ezen a helyen a kreativitásodat kell kibontakoztatnod, ugyanakkor a józan paraszti ész sem maradhat otthon, ha ki akarsz jutni a választott szobából. Leginkább barátokkal, csapatban ajánlott a látogatása. Kiváló helyszín céges buli, egy családtag szülinapjának megünneplésére vagy egy laza délután eltöltésére a családdal vagy a barátokkal.

További infó a breakoutmanchester.com-on található.

#4: A manchester-i Tudomány- és Iparmúzeum

Ha érdekel a vasút, a világmegváltó forradalmi találmányok világa és az iparosodás történelme, valamint betekintést nyernél abba, hogy mit tartogathat számunkra a jövő, itt a helyed! A múzeumban helyet kap több interaktív kiállítás is. Gyerekek számára a belépés ingyenes (ez alól kivételt képeznek a szimulátorok).

Látogatás előtt érdemes ránézni a weboldalukra (www.msimanchester.org.uk), hogy milyen aktuális előadások és kiállításokat tartanak, valamint, hogy megtudhasd melyik gépet mikor üzemeltetik, ha látni szeretnél egy darabka történelmet a saját szemeddel.

#3: Az Etihad Stadion

 Manchester United vagy Manchester City, egy biztos: Manchesterben a foci beleégett a város történelmébe. A Manchester City Football Club rajongóinak ez egy kihagyhatatlan élmény lesz. Tele a csapat történelmével, interaktív kiállításokkal és különféle VIP részlegekkel, amelyekkel átélheted azt a vérbeli Manchester érzést.

A stadionban külön körbevezetést kapsz, jó fej tour guide-okkal és többen még a futball-ellenes feleségeikkel is képesek voltak megszerettetni a csapatot, miután beléptek a helyre. Érdemes előre foglalni: www.mancity.com

#2: Meleg-negyed 

A manchesteri meleg-negyed, a  pezsgő éjszakai élet helyszíne  egymást érik a   trendi bárok, klubok, éttermekkel – nem csak melegeknek! Ez a hely garantáltan jókedvre derít: ideális egy laza szombat esti ,,ereszd el a hajamra”.

A térképét itt megnézheted:  

#1: John Rylands könyvtár

A John Rylands könyvtár már az építészetével elkápráztat. Emellett tele van betiltott, ritka és gyűjtői könyvekkel. Ezen a helyen egybeolvad az új és a régi, a tapintható történelem és a hely hangulata igazi, élményszámba menő látványt nyújt. (Hasznos infó: hétfőn és vasárnap délben nyitnak!)

Ezt az 5 helyet mindenképpen látogasd meg, ha Mancheste
Fotó: internet

A fenti TOP 5 listánk is jól mutatja, hogy nincs olyan érdeklődési kör, amelyet   ne tudnánk kielégíteni, ha  Manchesterben járunk.

Szólj hozzá