Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

A 90 éves Repülős Gizi újra akcióban

Ezúttal Tatabányán próbálkozott a 90 éves Repülős Gizi, újra akcióban a besurranó tolvaj. Kitalált mesével akart bejutni egy házba, de a terve nem úgy sült el, ahogy szerette volna.

A 90 éves Repülős Gizi újra akcióban A kép forrása: Blikk
A 90 éves Repülős Gizi újra akcióban

A 90 éves Repülős Gizi újra akcióban

Kitalált történet segítségével próbált bejutni egy tatabányai idős ember otthonába a Repülős Gizi néven ismert idős besurranó tolvaj.

A nő a ház kapuján gond nélkül bejutott, ám ekkor váratlanul elé állt a ház tulajdonosa, egy idős férfi. Kérdőre vonta az ismeretlent, aki egy kitalált történet segítségével próbált bejutni a lakásba.

Egy színházi dolgozóról kérdezősködött, aki állítólag valaha pont itt élt.

A ház ura gyanúsnak találta a nőt, hiszen régóta itt él és tudja, nemhogy ebben a házban, de még a környéken sem lakott soha színházi dolgozó.

Ráadásul bár a kapun volt csengő, a nő nem használta, csengetés nélkül, csak úgy besétált az udvarra. A férfi a gyanús körülményekre való tekintettel arra kérte, hogy távozzon. A házőrző kutya cselekedett a férfi helyett és nekirontott a nőnek, a gurulós kis kocsiját kapta el.

Az idős nő elmenekült.

A ház tulajdonosa másnap, a helyi újságot olvasva jött rá, hogy egy hírhedt besurranó tolvaj próbált bejutni hozzá, a lapban közölt fényképről fel is ismerte. Számolt be elsőként az esetről a kemma.hu.

A portál a főkapitányságtól ezt az információt kapta:

Feljelentés nem történt, eljárás nem indult az ügyben.

A 90 éves tolvaj ismerős a környéken, hiszen nem először bukkant fel Komárom-Esztergom megyében. Hét éve Komáromban érték tetten. A bíróság 20 alkalommal ítélte szabadságvesztésre. Több, mint 17 évig ült börtönben és az elmúlt évtizedekben több, mint 200 bűncselekményt követett el. Eddig.

Repülős Gizi először 1953-ban bukott le először besurranásos lopás miatt.

A legenda szerint az 1950-es évek elején belföldi repülőjáratokkal utazott Budapestről vidékre, Miskolcra, Debrecenbe, Pécsre, Szegedre, Szombathelyre lopni és este már repült is vissza.  Sőt, rendszeresen járt külföldre is lopni.

Régebben azt nyilatkozta, hogy korábbi agyhártyagyulladása miatt nem tudja abbahagyni a lopást.

Kleptomániás.

Állandó kényszert érez arra, hogy idegen házakba besurranjon és elvegye azt, amihez éppen kedve van.

Szólj hozzá