Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

A “csodaszemüveg” – Szokatlan ajándékkal lepték meg a kisiskolások tanárukat

Egy jó pedagógusnak kollégái és a szülők elismerése mellett leginkább a tanítványoktól kapott visszajelzések a legfontosabbak. Valami hasonló történt a daytoni általános iskolában, amikor a negyedik és ötödik osztályos diákok különleges ajándékkal lepték meg kedvenc tanárukat.

...

A „csodaszemüveg” - Szokatlan ajándékkal lepték meg a kisiskolások tanárukat
Amikor együtt dolgoznak... (forrás: facebook)

Színek ajándékba

Beau Scott, a Daytoni Általános Iskola negyedik és ötödik osztályosait tanítja. Tanítványai nagyon szeretik őt, ezért néhányan szerették volna egy különleges ajándékkal meglepni őt. Beau színvak. Ez sokszor nehezíti meg az életét. Például, ha megáll egy közlekedési lámpánál, gondban van, mert számára minden szín egyforma.

Leleményes diákok

Claire De Lon, az ötödik osztályból, illetve Nori Patterson, a negyedikből gyűjtést rendeztek, hogy ajándékot tudjanak venni. Kitalálták, hogy egy speciális szemüveggel lepik meg tanárukat, melynek segítségével ugyanúgy képes lesz a színeket látni, mint minden hétköznapi ember. A két kislány először külön-külön kezdett akcióba, majd rájöttek, hogy közös a cél. Mindkettőjüknek ő a kedvenc tanára, ezért elhatározták, hogy összefognak és közösen folytatják a gyűjtést. Claire kicsi díszegereket árult, melyeknek farkincája cukorkából készült. Az osztálytársak 5-10 dollárt adtak be fejenként, amiből kicsivel több, mint 300 dollár gyűlt össze.

Vajon biztosan működni fog a szemüveg?

A két kislány nagyon aggódott, mert azt hallották, hogy ez a speciális szemüveg nem mindenkin segít. Nóri azt mondta: „Tudom, nagyon hálás lesz az ajándékért, de remélem, működni is fog”.

A „csodaszemüveg” - Szokatlan ajándékkal lepték meg a kisiskolások tanárukat
Beau Scott közösségi oldalain is megköszönte diákjainak az ajándékot (forrás: instagram)

Egy igazi varázslat

A nebulók azzal álltak elő, hogy szeretnének egy igazi Harry Potter varázslatot végrehajtani. Amikor Scott becsukta a szemét, a gyerekek adtak neki egy pálcát, egy seprűt és odaadták neki a kviddics- szemüveget is, amiről köztudott, hogy színeket lehet vele látni. Majd a nebulók háromig számoltak és különböző színekkel írt „Boldog karácsony” feliratokat mutattak fel tanáruknak. Először Scott nem vett észre semmi különöset – ahogy azt a későbbiekben  elmesélte, de amikor egy kicsit felemelte a szemüveget, azonnal látta a különbséget. „Hú, ez fantasztikus, srácok! Látom a színeket!”- mondta. Feleségével azon tanakodtak, mire is fogja tudni használni a szemüveget. „Például ki fogod tudni választani a gyerekeidnek a megfelelő ruhát…És végre nem fog problémát okozni  a közlekedési lámpa sem” – mondta az asszony.

Azonnal kipróbálta ajándékát

Scott és a gyerekek kimentek a szabadba, hogy kipróbálhassák az ajándékot és felfedezhesse végre a színeket. „A ruháitok egészen máshogy néznek ki itt kint, mint bent” – mondta. Az ősz volt mindig is Scott kedvenc évszaka, annak ellenére, hogy a színeket nem tudta megkülönböztetni. „Annyira izgulok, hogy láthassam a színeket!”. Scott mindenkinek megköszönte az ajándékot: „Ez most tényleg a világot jelenti számomra!”. Amikor megkérdezték tőle, gyakran le fogja-e venni a szemüvegét. Azt válaszolta: „ma biztosan nem”.

A „csodaszemüveg” - Szokatlan ajándékkal lepték meg a kisiskolások tanárukat
A színek életre kelnek az új szemüveggel (forrás: facebook)

Szólj hozzá