Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

A Fidesz először a személyes adataidat akarja, aztán lehet, hogy az életedet

A Fidesz aktivistái az utcákon gyűjtik a választópolgárok személyes adatait. Ezt most a párt egyik képviselőjelöltje is elismerte. Így próbálják összeszedni azon tábor adatait akiket mozgósíthatnak a kampány során, hiszen félnek, hogy elvesztik a kétharmadot vagy akár a választásokat is. Azt, hogy adatainkat mire használnák fel, egyelőre nem lehet tudni, mindenesetre nagyon vészjósló a dolog, ugyanis ismerjük a jelenlegi hatalmat: mindenre képesek, hogy megtartsák magukat kormányon.

Véletlen elszólás vagy simán hülyeség?

Szűcs Lajos, a Fidesz-KDNP egyik képviselőjelöltje elszólta magát és beismerte, a Fidesz jelenleg is dolgozik egy második Kubatov-lista elkészítésén: ,,(…) a Fidesz standjai még mindig ott vannak az utcákon. Már nem csak aláírásokat, adatokat is gyűjtenek, március végéig” – mondta Szűcs. Kiderült, neveket, címeket, telefonszámokat gyűjtenek, hogy később is meg tudják keresni a potenciálisan fideszes szavazópolgárokat, és így tudjanak kampányolni. Érezhető, hogy a Fidesz nagyon fél, ugyanis nem csak a vásárhelyi bukta, de a közvélemény-kutatások is arról árulkodnak, hogy a Fidesz népszerűsége – a gusztustalan kampány és a 7 év alatt elért nulla eredmény hatására – rohamosan csökken.

Telefonálgatnak a titokban begyűjtött választópolgári telefonszámokra

Bayer Zsolt mindeközben az eddig is létező Kubatov-listán szereplőket hívogatja kampánycélból, hangfelvételről, hogy vegyenek részt a Március 15.-re szervezett Békemeneten. A Fidesznél egyébként – ahogy azt eddig is tudtuk – már régen bevett szokás az adatbázisok, szavazói adatok rendszerezése és kezelése, melyeket folyamatosan frissítenek, például a Nemzeti Konzultációs kérdőívek alapján.

A Fidesz egyébként már 2010 előtt is bőszen gyűjtötte adatainkat, hogy aztán azokat kampánycélokra tudja felhasználni, úgy, hogy nem tájékoztatják az embereket arról, hogy milyen célokra használnák az adatokat, valószínűleg csak egy apróbetűs részben. Megszokhattuk az aljas, alattomos módszereket a Fidesztől, amik egyúttal kiszámíthatatlanságot is hoznak magukkal, ami egy kormánypárt esetében kifejezetten vészjósló.

Vészjósló, sötét, alattomos taktikák

Arról a Fidesz nemigen beszél, hogy mindez mennyire esik bele a legális adatgyűjtés fogalmába, ugyanis hivatalosan az érintetteket tájékoztatni kell arról, hogy milyen célból gyűjtenek adatokat, hogy a hozzájárulás önkéntes és bármikor visszavonható.

Ez bármilyen túlzás nélkül a ’40-es évek lakossági listázására hajaz. Épp ezért is nagyon fontos, hogy áprilisban eltakarítsuk innen ezt  bandát, hiszen nem lehet tudni mihez kezdenek majd az adatokkal, mihez kezdenek azok adatával, akik nem Fidesz-szimpatizánsok. Döbbenetesen félelmetes a kép.

Vérfagyasztó nem is belegondolni abba, az ellenzéki szavazó adataival milyen formában tudnak majd visszaélni a kormány tagjai. Lehet ez egy kampány, egy ellehetetlenítő-hadjárat, vagy egy, a szavazópolgárok megfélemlítésére irányuló akció.

Személyes adataink birtokában ugyanis már csak egyetlen lépés, az, hogy kiderítsék kik a rokonaink, hol dolgozunk, mióta, és a Facebook-profiljainkat, e-mail rendszerünket is kontroll alá tudják majd vonni. Egy olyan hatalom, amelyik ennyire ragaszkodik a megszerzett vagyoni és nemvagyoni javakhoz amikhez az utóbbi hét évben hozzájutottak az ország kizsákmányonása során, az bármire képes. Nagyon vigyázzunk tehát, nagyon körültekintően gondoljuk át, kinek adjuk meg személyes adatainkat, ugyanis a jelenlegi hatalom ezekre vadászik a szarvasok mellett (lásd Semjén skandináv vadász útját).

...

Szólj hozzá