Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

A Fidesz-KDNP ismét megakadályozta, hogy munkaszüneti nap lehessen december 24-e!

Csak mert ők az emberek oldalán állnak! Leszavazta az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési bizottságának fideszes többsége azt a törvényjavaslatot, amelyet a Párbeszéd képviselője, Szabó Tímea december 24 -e munkaszüneti nappá nyilvánításáról nyújtott be. Szenteste napja továbbra sem lesz munkaszüneti nap.

december 24, munkaszüneti nap
Illusztráció: internet

Kis karácsony

A Párbeszéd a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel egyeztetve nyújtotta be azt a törvényjavaslatot, amely december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról szólt. A kérdés régóta a politika napirendjén van és egy, a Magyar Szakszervezetek Szövetsége által végzett kutatás szerint a munkavállalók között is elsöprő, 96 százalékos a javaslat támogatottsága. Közben tanulmányok is igazolják, hogy nemzetgazdasági szempontból nem lenne negatív hatása a plusz egy munkaszüneti napnak.

Népszavazás

A módosítást a jobbikos és MSZP-s képviselők támogatásával szemben a fideszes bizottsági többség leszavazta. A kormánypárti képviselők ezzel ismét a dolgozó emberekkel szemben foglaltak állást, így a szakszervezetek által kezdeményezett népszavazás maradt az egyetlen eszköz a munkavállalók karácsonyi tehermentesítésére.

Kapcsolódó cikk

Legyen ünnep  nap december 24. is

Szólj hozzá