Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

A Független Diákparlament vitára hívja a parlamenti frakcióvezetőket

A Független Diákparlament legutóbb Orbán Viktor miniszterelnököt hívta nyilvános vitára, de ő még csak válaszra sem méltatta a változást követelő diákokat. Most a parlamenti képviselettel rendelkező pártok miniszterelnök-jelöltjeit, azaz a Jobbik-elnök Vona Gábort, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét, Karácsony Gergelyt, és az LMP miniszterelnöknő-jelöltjét Szél Bernadettet valamint ezúttal újra megpróbálják meghívni Orbán Viktor (reméljük hamarosan ex-) miniszterelnököt is.

Az ellenzéknek most lesz esélye megmutatni: tudnak vitázni

A Független Diákparlament úgy látja, a kormány nem nyitott a diákokkal folytatott párbeszédre, ezért most más pártok képviselőit is nyilvános vitára szeretnék hívni. Elfogadhatatlannak tartják ugyanis, hogy a kormány még csak válaszra sem méltatta az ő felhívásukat, pedig szerintük ,,sikeres oktatáspolitika nem létezhet az abban érintettek véleményének és konstruktív kritikájának figyelmen kívül hagyásával” – írják a Facebook-on közzétett felhívásukban.

Elfordultak a jövő generációjától

Úgy látják, a kormány és Orbán Viktor is személyesen elfordult a magyar diákság ügyétől és egy igazságosabb, demokratikusabb és modern oktatási rendszer kialakításától. ,,Bízunk benne, hogy a miniszterelnök-jelöltek a magyar diáksághoz hasonlóan közös jövőnk, az ország jövőjének alapköveként tekintenek az oktatás kérdésére, és ezáltal kivétel nélkül, mindannyian elfogadják tiszteletteljes meghívásunkat” – fejtik ki a bejegyzésben. A Jobbik egyébként már hétfőn beszélgetést kezdeményezett a diákság képviselőivel, így Vona várhatóan részt vesz majd a vitán.

A Független Diákparlament vitára hívja a parlamenti frakcióvezetőket

Lázár szerint nevetséges, hogy a magyar diákok változást szeretnének az oktatásban

Lehet ezen felhívás is süket fülekre talál majd a kormánypárt elnökénél, ugyanis a diákok által kihirdetett 12+1 pontot, melyben megfogalmazzák mit kíván a magyar diákság, Lázár János közvetetten azt a benyomást keltette, nevetségesnek tartja. Emellett Orbán Viktor sem jelzett vissza a Február 7.-i határidőig, a diákok felkérésére.

Ennél pofátlanabb választ elképzelni sem tudtunk volna, de az a helyzet, hogy mára már igen jól ismerjük a kormánypárti politikusok pökhendi, arrogáns, cinikus és vérlázító válaszadási stílusát. Ugyanis ez legkevésbé sem egy demokratikus viselkedés… de honnan is ismernék ők a demokráciát, mikor már ’89 óta ott lebzselnek a húsosfazék körül?

Nem várható a kormánypártiak részvétele – ezúttal sem

Emiatt is lehet, hogy nem is számítanak most sem a fideszes kormányfő részvételére, ehelyett a magyar emberekhez fordulnak: február 23-ára demonstrációt hirdettek meg, melyen pártállástól függetlenül minden magyar embert várnak. Erre az eseményre eddig 2400 ember jelezte részvételi szándékát, de még csak néhány órával ezelőtt hirdették meg a Facebook-on az eseményt, amelynek címe ,,Váltsunk rendszert közösen az oktatásban #február23-án!

A Független Diákparlament nagyon szúrja a szemét a Fidesz-kormánynak

A Független Diákparlament szóvivőjét, a kormánypropagandista, Mészáros-tulajdonban lévő Echo TV-nél nagyon megpróbálták ugyanis lejáratni az első, január 19-i tüntetésüket követően. Történt ugyanis, hogy Kálló Dánielt meghívták egy beszélgetésre az Echo stúdióba, ahol Velkovics Vilmos volt a műsorvezető. Velkovics azonban láthatóan ellenségnek tekintette a fiatal diákot, ugyanis fölényeskedő stílusban inkább mondatelemzésre szólította fel Kállót, ahelyett, hogy a magyar oktatás helyzetéről beszélgettek volna. Kállü az esetről azt mondta, arra készült, hogy bár kritikus hanggal fog találkozni, legalább konstruktív vitára sor kerül majd, de csalódott, ugyanis ez nem történt meg.

Ez még nem minden: az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint ,,a Független Diákparlament Soros György bábszínháza” ezért a minisztérium épülete előtt tartott rövid demonstrációjukkal ,,érdemben nem foglalkoznak” – írták pökhendien egy akkor kiadott közleményükben. Tipikus.

...

Szólj hozzá