Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

A Jobbik a bíróságon folytatná az Állami Számvevőszékkel vívott csatáját

A párttal kapcsolatos ÁSZ-ügy egyre bonyolódik. A Jobbik a múlt héten előterjesztette azt a keresetet, amellyel az Állami Számvevőszék több mint 600 millió forintos bírságával szemben az igazságszolgáltatás pártatlan eljárását kéri. Kíváncsian várjuk a független-pártatlan-szabad Állami Számvevőszék reakcióját. Valószínűleg egyébként nem is az ÁSZ-nál hozzák a döntéseket, úgyhogy az erre adott reakciójuk is feltehetőleg egy, a Fidesz-kormány által kiadott parancson alapulhat majd. Így működik ugyanis országunk manapság, de reméljük már nem sokáig.

Valótlan állítások tömkelege az ÁSZ-jelentésben

A Jobbik Magyarországért Mozgalom azért döntött az ügy bíróságra vivése mellett, mert szerintük az ÁSZ, a párttal kapcsolatos ,,jelentésében valótlan állításokat tett, és ezekből levezetve jutott olyan – szintén valótlan – megállapításra, miszerint a Jobbik gazdálkodása törvénysértő volt és tisztségviselői akadályozták volna a számvevőszéki ellenőrzés lefolytatását.” Szabó Gábor pártigazgató, közleményében azt írja, az Állami Számvevőszék feljelentése miatt elrendelt eljárást az ügyészség a napokban megszüntette, mondván a Jobbik részéről nem történt jogsértés. Befürdött tehát az ÁSZ, úgy néz ki – ezt már mi írjuk.

Tisztességes bánásmód – alap egy demokráciában

A Jobbik egyébként Szabó Gábor pártigazgató elmondása alapján arra számít, hogy a bíróság végre érdemben bírálja majd el az általuk benyújtott (egyébként 21 oldal terjedelmű) keresetlevelet és megsemmisíti a párt elleni durva támadásként értékelhető, sok-sok valótlansággal megfűszerezett ÁSZ-jelentést. Azt a jelentést, amit – nagy valószínűséggel – a Fidesz központi irodájában ötlöttek ki, így megpróbálva betámadni az egyik nagyobb ellenzéki pártot. Nem véletlenül kapott ezt követően az LMP, a Párbeszéd és az MSZP is nagy összegű büntetéseket: mindannyian 5 és 10 millió forint közötti összeget kötelesek befizetni az Állami Számvevőszék vizsgálatainak fényében. Furcsa is lett volna, ha pont most, a választások előtt nem támadja be a Fidesz az ellenzéket.

A párt a múlt héten előterjesztette azt a keresetet, amellyel az Állami Számvevőszék több mint 600 millió forintos bírságával szemben az igazságszolgáltatás pártatlan eljárását kéri.
A párt a múlt héten előterjesztette azt a keresetet, amellyel az Állami Számvevőszék több mint 600 millió forintos bírságával szemben az igazságszolgáltatás pártatlan eljárását kéri.

Mindannyian tudjuk, kik állhatnak az ügy mögött

Egész egyértelmű ugyanis, hogy az egész ÁSZ-ügy mögött a Fidesz-kormány állhat, épp azért, mert a Fidesz támogatottsága az utóbbi hónapokban már egy ideje csökkenő tendenciát látszik mutatni. A Jobbik egyébként már egyszer darabokra szedte az Állami Számvevőszék érvelését. Abban többek között azt írták, ,,a jelentés elnagyolt, pontatlan megállapításokat tartalmaz” és nem ad megfelelő képet a Jobbik gazdálkodásáról, így szükséges a jelentés átdolgozása vagy törlése.

Folyamatosak a támadások

Országunk mondhatni mára hozzászokott az ilyen típusú politikai-kötődésű személyes támadások sokaságához, de ez nem kizárólag a nagy ellenzéki pártokat érinti. Több ember elbocsátottak már munkahelyéről a felettesével nem megegyező (azaz Fideszes, ugye) politikai nézetei kinyilvánítása miatt. Ott van például a pécsi P. Horváth Tamás, akit egy civil demonstráción elmondott, körülbelül 3 perces beszéde miatt rúgtak ki a helyi Református Kollégiumból, ahol szakácsként dolgozott, jövedelemkiegészítésként.

A Jobbik ízekre szedte a hibáktól hemzsegő ÁSZ-dokumentumot

A párt által kiadott észrevétel szerint sok információt az Állami Számvevőszék még csak nem is kért, azok közül amit kért, sokat nem is fogadott el, annak ellenére, hogy a párt azokat gond nélkül a Számvevőszék rendelkezésére bocsátotta volna. Az ÁSZ ugyanis később a papíralapú dokumentumokat sem akarta átvenni. Ebből is az látszik, hogy valójában a számvevőszék nem az igazságra kíváncsi, csupán politikai vezényszóra, pártirodából megrendelt módszerrel hajt végre egy lejáratási-támadási kísérletet. Ide jutottunk: mintha újra a ’40-es évek borzalmait élnénk át.

...

Szólj hozzá