Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

A Kubatov-lista frissítéséről szól a Fidesz adománygyűjtése a szocialisták szerint

A Kubatov-lista frissítéséről szól a Fidesz adománygyűjtése a szocialisták szerint. A kormánypártok olyan csekkeken kérik támogatóiktól a befizetést, amelyek esetében január 1-től a Magyar Posta fiókjaiban köteles a befizető igazolni magát. Bár a jogszabályok szerint a postától csakis a bűnüldöző szervek kérhetik ki ezeket a személyes adatokat, az MSZP úgy látja, hogy a kormánypártoknak nem fog problémát jelenteni, hogy visszaéljenek ezzel -írja a hírtv.hu

A levélhez mindig csekket is mellékelnek, úgyhogy én már fel is adtam – mutatta büszkén a befizetett támogatói csekket az Igazságügyi Minisztérium államtitkára. Ha készpénzben fizette be, akkor Völner Páltól már igazolványt is kértek a postán. Január 1-től ugyanis szigorodtak a pénzmosás elleni szabályok. Az olyan csekkekhez, amelyekkel nem árut vagy szolgáltatást, például a rezsiszámlát fizetünk be, már a személyi igazolványt is kötelesek elkérni a postai dolgozók. Akár a legkisebb összeg esetében is.

A hírtv próbaképpen ötven forintot fizetett be a Fidesz adománygyűjtésére.

– Ötven forint lesz. Majd egy személyi igazolványt kérnék.

– Személyi igazolványt?

– Igen, mert nincs rajta jelölés.

– Tessék?

– Amin nincs F meg FM-es jelölés, ahhoz már mind kéri a gép a személyi igazolványt. Még ötven forinthoz is.

A lap megkérdezte a Fidesz szóvivőjét, Puskás Imrét is, hogy az azonosítási szabályok változásának van-e köze a pártjuk kampányához.

– Van-e a kettő között összefüggés?

– Biztosan nincs.

– A Fidesz hozzájuthat-e a postától ezekhez a személyes adatokhoz?

– Nem.

Az adatvédelmi biztos arra hívja fel a figyelmet, hogy az állami Magyar Postánál szigorú adatkezelési szabályok biztosítják azt, hogy a befizetők adatait ne adják ki.

Ezek az adatok nem használhatók fel kommunikációs, marketing- vagy egyéb célra, kizárólag a törvényben rögzített terrorizmus finanszírozása és pénzmosás megakadályozása érdekében – mondta Péterfalvi Attila.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

...

Szólj hozzá