Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

A „multikulturalizmus csak illúzió” – Orbán Viktor most megmondta a németeknek

A magyar miniszterelnök szerint Németország akarta a menekülteket, Merkel kancellár hívta őket.  Magyarország a schengeni határt védi. Orbán Viktor a Bild című német lapnak adott interjúban arról is beszélt, hogy a menekültek valójában „muszlim betolakodók”.

A „multikulturalizmus csak illúzió” – Orbán Viktor most megmondta a németeknek
Orbán Viktor az EP ülésén magyaráz (forrás: eupoparl.eu./news)

A németek egyék meg, amit főztek, mi tesszük a dolgunkat

Orbán Viktor kettős mércének nevezte, hogy csak Magyarországot bírálják a kvóták elutasítása miatt. Pedig Magyarországon kívül még húsz tagállam nem alkalmazta a menekültek befogadását előirányzó kvótát. (A Independent cikke az Európai Bizottság adataira hivatkozva megjegyzi, hogy csak Magyarország és Lengyelország nem alkalmazza a kvótákat.)

A miniszterelnök a Bild-nek úgy fogalmazott “az Európai Unióba tartókat nem menekülteknek, hanem „muzulmán inváziós erőnek” tekinti. Magyarország pedig nem akar senkit befogadni közülük. Hozzátette, hogy a menekültkérdés szociológiai szempontból német probléma. Határozottan kijelentette, hogy

“Nem látjuk ezeket az embereket muszlim menekülteknek. Mi muszlim támadóként látjuk őket. Például, ha Szíriából érkezik Magyarországra, akkor négy országon kell átkelnie. Ezek egyike sem olyan gazdag, mint Németország, de stabil. Így már ott az életük nincs veszélyben.”

Kijelentésével egy jelentős, Európán átnyúló migrációs útvonalra hivatkozott. Ez Törökországon, Görögországon, Macedónián és Szerbián keresztül vezet Magyarországra. Mind a négy ország stabil, és biztonságos.

A „multikulti” fogalmilag kizárt

Orbán kijelentette, hogy a muszlimok beáramlása óhatatlanul egy párhuzamos társadalom kialakulásához vezethet. Állítása szerint „a keresztény és a muszlim közösségek sohasem fognak összefogni”. A multikulturalizmus tehát csak illúzió.

A lap riportere megkérdezte, hogy méltányos-e Magyarországtól, hogy megtagadja a menekültek befogadását, miközben Németország több százezer embert fogad be. Orbán – aki választásokat előtt áll – azt válaszolta: “A különbség az, hogy ők a migránsokat akarták a migránsokat, és mi nem”.

Az interjú későbbi részében Orbán arról is beszélt, hogy kormánya álláspontja nem Európa-ellenes. Magyarország a jövőben is az Európai Unió tagja marad. Orbán Viktor azon a véleményen volt, hogy az fenyegeti leginkább az uniót, hogy Brüsszel “trükkösen próbál” egyes nemzeti szuverenitásokat magához vonni.

Német belügyminiszter: nincs vége a nemzetközi menekültválságnak
Menekültek a magyar-osztrák határon 2015-ben (forrás: wikipedia.org.)

Veszélyes vizek ezek…

Ha megnézzük a ma Európáját, főképp a biztonságát, össze sem lehet hasonlítani a 10-20 évvel ezelőtti állapotokkal. Pedig voltak török vendégmunkások Németországban, a briteknél pedig az egykori gyarmataikról érkezettek. De mára minden megváltozott. Dúl a terrorizmus, amit megfékezni nagyon nehéz, megelőzni pedig szinte lehetetlen.

Nagy-Britanniában, Németországban, Belgiumban, Hollandiában, Spanyolországban – csak hogy a legnagyobbakat említsük – Allah nevében, de legalábbis rá hivatkozva nagyon sok ember halt, vagy sérült meg. Mindig, mindenhol a muszlim terroristák követték el a merényleteket.

Magyarországon az elmúlt másfél-két évben rengeteg (a számadatok szándékos kerülése!) migráns vonult át úgy, hogy csak néhány helyi atrocitást, és persze rengeteg szemetet hagytak maguk mögött. De a terrortámadás elkerülte hazánkat.

Nem is olyan régen valaki egy beszélgetés során azt mondta, hogy addig, amíg fel nem piszkáljuk azokat az érdekcsoportokat akik a terror mögött állnak, nem is lesz félnivalónk. De ha okot adunk rá, szóval, tettel, akkor már reális lesz az esélye annak, hogy minket sem kerül el a terror.

Olvasva Obrán Bild-beli interjúját, az iménti szavak jutottak az eszembe. Még ha igaza is van pl. nemzetközi jogi vonatkozásban, az a megfogalmazás, hogy a menekültek „muszlim támadók”, lehet, hogy átlép valahol egy ingerküszöböt.

...

Szólj hozzá