Zárójel

A nemzet gázszerelője felcsúti székhellyel újabb szállodacéget alapított, de a közelmúltban felvásárolta az ötcsillagos Andrássy Rezidenciát is

Pollux Hotel Zrt. néven új szállodacéget jegyeztetett be Mészáros Lőrinc. Ötvenmillió forint alaptőkével szállodacéget alapított Pollux Hotel Zrt. néven a felcsúti polgármester egyik családi vállalkozása, a Mészáros Gasztro Kft. E tavaly júniusban létrehozott cég vásárolta meg a közelmúltban a Témadesign Kft.-t, amely a ötcsillagos Andrássy Rezidencia gazdája. – írja a hvg.hu.

A vendéglátás iránt ellenállhatatlan vágyat érző Mészáros Lőrinc a kempinskis, hunguestes múlttal rendelkező Somlyai Zoltánt alkalmazta a Pollux részvénytársaság vezetésére. Ő jegyzi a budapesti belvárosi Mahart-házas, az Apáczai Csere János utca 11.-be bejegyzett Pannon Tessera Hospitalis Zrt.-t is, amelyet tavaly nyáron alakítottak ugyancsak szállodacégként, de a közelmúltban ingatlanhasznosítóvá alakították. Erről az ingatlanról a sajtóhírekben úgy tudósítottak, hogy a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak az üzleti köreihez kapcsolódik.

A Pannon Tessera első részvényese Somlyai, neki van 76 törzsrészvénye, de létezik 24 elsőbbségi részvény is, amelyből 23 osztalékelsőbbséget, 1 pedig elővásárlási jogot biztosít. Az utóbbiak tulajdonosa nem nyilvános, azok nevét a cég részvénykönyve rejti. Magyarországon egyébként nem fut szálloda Pollux néven, a svájci Zermattban viszont létezik a Hotel Pollux, amely egy négycsillagos alpesi vendéglátóhely a 4478 méter magas Matterhorn csúcs közelében. Ugyanakkor jelenleg a névazonosságon túl semmi sem utal arra, hogy a felcsúti székhelyre bejegyeztetett Pollux Hotelnak köze lenne a svájci szállodához.

Forrás: hvg.hu

Fotó: RTL Klub

Keress itt - Csak írd be, hogy mit keresel....és ENTER