Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

A párizsi merénylő magyar radikálisokkal találkozott

Két hónappal a párizsi terrortámadás után Magyarországra érkezett Salah Abdeslam, a 2015. novemberi párizsi merénylet kitervelője. Magyar radikálisokkal volt találkozója – olvasható a propeller.hu oldalán

A párizsi merénylő magyar radikálisokkal találkozott
A párizsi merénylő magyar radikálisokkal találkozott

A párizsi merénylő magyar radikálisokkal találkozott…

A 130 halálos áldozatot követelő terrorcselekmény kiötlőjét a Zoom.hu információi szerint a magyar titkosszolgálat, a terrorelhárítás és a rendőrség folyamatosan megfigyelés alatt tartotta, de nem kísérelték meg elfogni, annak ellenére sem, hogy körözés alatt állt. A lap szerint a titkosszolgálatok az osztrák határig kísérték az Iszlám Állam tagját, és előre megállapodtak a francia és belga hatóságokkal, hogy ha nem követ el olyan bűncselekményt, ami azonnali rendőri intézkedést igényel, akkor az elfogatóparancs ellenére sem tartóztatják le.

Abdeslam összes találkozóját dokumentálták, melyből kiderül, hogy a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) paramilitáris hungarista szervezet több tagjával is találkozott.

Ez a találkozó lehetett Abdeslam magyarországi útjának célja, utána elhagyta az országot. Abdeslamot 2016. márciusban fogták el Brüsszelben.

Párizsi merényleteket…

A párizsi merényleteket Szlovákiában hivatalosan „deaktivált”, majd illegálisan visszaélesített gépkarabélyokkal hajtották végre. A Zoom.hu úgy tudja hasonló fegyvereket Magyarországon is találtak, méghozzá két idősebb férfinál, akik a Magyar Nemzeti Hadsereg nevű szervezet katonái voltak és a gyanú szerint 2015-ben merényletre készültek Orbán Viktor miniszterelnök ellen.

Szólj hozzá