Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

„A rettentő fájdalomra emlékszem és arra, hogy tehetetlen vagyok”

Hiába a legdrágább készülékek, az egyre csak hatékonyabb gyógyszerek, évente több ezren mégis magukhoz térnek műtét közben. Most olyan egykori betegek vallottak élményeikről, akik ezt átélték.

Rachel Benmayor 28 éve, nyolc és félhónapos terhesen került kórházba, miután a vizsgálatok kimutatták, hogy a vérnyomása rohamosan emelkedik.

Még a kapott gyógyszerek ellenére is. „Az orvosom először csak szigorú ágynyugalmat javasolt, mert bízott benne, hogy ennyi is elég lesz ahhoz, hogy elodázzuk a szülést” – idézi a brit asszonyt a Guardian című lap. Csakhogy egy ponton túl az ágynyugalom kevésnek bizonyult: Rachel vérnyomása továbbra is emelkedett, orvosa ezért úgy döntött megindítja a szülést.

„A rettentő fájdalomra emlékszem és arra, hogy tehetetlen vagyok”
„A rettentő fájdalomra emlékszem és arra, hogy tehetetlen vagyok”

Rachel ezután több mint 15 órát vajúdott, hiába.

Mivel a méhszája nem tágult megfelelően, az orvosok az anya és a baba érdekében végül a sürgősségi császármetszés mellett döntöttek. „A beavatkozás természetesen altatásban zajlott. Arra még tisztán emlékszem, hogy betolnak a műtőbe. A maszkra is, amit kaptam. A gázra is, amitől aludnom kellett volna. Utána sokáig semmi. Éles fájdalomra tértem magamhoz – a műtét kellős közepén.”

A kétgyerekes anyuka azt mondja, soha életében nem érzett még ahhoz fogható fájdalmat, mint akkor és ott a műtőasztalon.

Hiába voltam magamnál, jelezni egyáltalán nem tudtam, nem is igen értettem, mi történik velem. A körülöttem lévő hangokra és a fájdalomra emlékszem, ami egy idő után olyan volt, mintha egy teherautó előre és hátra gördülne a hasamon.” Rachel elárulta azt is, hogy egyáltalán nem tudta, hol van, fogalma sem volt arról, hogy a műtétje kellős közepén tért magához, sőt. „Azt hittem, autóbalesetünk volt, és….

A cikk teljes tartalma IDE KATTINTVA érhető el. Olvassa el…

...

Szólj hozzá