Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

A terrornak nincs szakálla

Az elmúlt évek azt a tévképzetet ébresztették az emberekben, hogy csak és kizárólag az iszlám terror tarol. Csak ők lőnek, robbantanak, gyilkolnak ártatlan, útjukba kerülő polgárokat.Ezt a tévhitet cáfolja  Bokros Lajos MoMa elnök legutóbbi írása.

Terror szakáll nélkül
Anders Breivik az északi mészáros (Illusztráció: theguardian)

Terrorizmus és tömeggyilkosság

részévé vált életünk a huszonegyedik században. Az Al-Kaida, az Iszlám Állam, a Boko Haram és más elvetemült csoportok halomra gyilkolják nemcsak saját honfitársaikat, hanem a világ békés polgárait is. 

Az elmúlt években voltak tömeges halállal járó szörnyű merényletek Párizsban, Nizzában Brüsszelben, Londonban, Berlinben és Barcelonában. Ezeket minden esetben iszlamista terroristák követték el.

Következik-e ebből, hogy csak az iszlám nevében követnek el tömeggyilkosságokat előre megfontolt szándékkal?

Bizony nem ez a helyzet.

2011-ben Anders Breivik szélsőjobboldali fiatalember 77 halálos áldozatot követelő merényletet hajtott végre Oslo belvárosában és a közeli Utoya szigetén. Norvégiában ez volt a legtöbb halálos áldozattal járó tömeggyilkosság a második világháború óta.

2015-ben a Germanwings megrendült egészségű fiatal pilótája 700 kilométeres sebességgel nekivezette gépét a francia Alpokban egy hegyoldalnak. 150 halott.

2017. október elsején, tehát pontosan egy héttel ezelőtt egy amerikai férfi 58 embert lőtt le Las Vegasban egy toronyház 32-ik emeletéről. Ez volt a legnagyobb tömegmészárlás az Egyesült Államok történetében. 

Senki ne értse félre, az iszlamista terroristák embertelen tetteit semmi sem mentheti. De nem lehet kijelenteni, hogy bűnözők és bolondok kizárólag muzulmánok között vannak. Aki a menekülteket azonosítja a bűnözőkkel, az nem vesz tudomást a világ tényeiről. 

Nem a kereszténységet kell megmenteni, hanem az embert. Minden helyzetben, minden körülmények között. Az embert, aki éppen a terror, a háború és az éhség elől kénytelen elmenekülni. Bármilyen a vallása. Ahogy a magyarokat mentette a Nyugat 1956 után.

Ne engedjünk a gonosz csábításának és ne elégedjünk meg a leegyszerűsítő hazugsággal.

Van humanista válasz, amelyik összeegyeztethető a biztonság iránti természetes igénnyel. 

Kapcsolódó cikk

Bokros Lajos:” Magyarország miniszterelnöke fasiszta”

Szólj hozzá