Zárójel
Ady: „Menjünk vissza Ázsiába”
kép forrása: internet

Ady: „Menjünk vissza Ázsiába”

“A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen, mintha itt sem lettünk volna. Legyünk ez egyszer számítók. Kerekedjünk föl, s menjünk vissza Ázsiába. Ott nem hallunk kellemetlenül igazmondó demokratákat. Vadászunk, halászunk, verjük a csöndes hazai kártyajátékot, s elmélkedhetünk ama bizonyos szép ezredéves álomról. Menjünk vissza, szeretett úri véreim.” – írta Ady 1902-ben.

Pőre Orbán Kínában
fotó: mti

A rendszer ellenséget lát a tudásban,

a gondolkodásban, üldözi a civil szervezeteket, eltipor mindent, ami az útjában áll, ez már Ázsia A lex CEU mellett már készül az a jogszabály, amely idegen állam ügynökének bélyegzi azokat a civil szervezeteket, akik egy évben, 7,2 millió forintnál több támogatást kapnak külföldről. Kormányzás helyett boszorkányüldözést folytatnak.

A lex CEU árnyékában folyik az emberek agyának átmosása, a habony-média önti a szennyet, a hazugságokat a magyar emberekre, mintha lidércekkel harcolnának, új és új ellenséget keresve. Ez a szerencsétlen ország 2010 óta állandóan harci zajban él, nincs egy perc nyugalma sem.

A Fidesz párttagkönyv – úgy tűnik -menlevél azoknak, akik nagyot szakajtanak mindannyiunk pénzéből. Röhöghet a markába a kormány “fő romája” is, aki már régen elvesztette “roma jellegét”. A korrupció mindennapos az üzleti életben. Az egykori Bibó-kollégisták valószínűleg hiányoztak az önképző köri foglalkozásról, amikor arról beszéltek, mit mondott az intézmény névadója a korrupcióról. Segítek az uraknak:

“Egy országot nem a kipattant, hanem az eltitkolt panamák mocskolnak be”.

Az elmúlt hétvégén több településen jártam az országban. Az utak mellett, a városokban, mindent beborított a kormány idióta reklámkampánya. Tiszta Ázsia, tacepao, tacepao hátán:  “Állítsuk meg Brüsszelt”- ordítják a plakátok. Az emberek egy része, ott legbelül előbb-utóbb talán már hiszi is, hogy “valami bűzlik Dániában”. Gondolom, ez is a cél, a kétely magvának elültetése. Hiszen a következő egy évben, bármi áron egyben kell tartani a kétmilliós szavazótábort, ez újabb, akár kétharmados győzelmet is jelentheti a Fidesznek. Ezért mindent meg is tesz a “percemberek” hada. A párt “legjobb” koponyái, “legszimpatikusabb “arcai – fura ízlése lehet azoknak, akik szerethetőnek tartják őket – ontják naponta a hülyeséget, a nagyobbnál, nagyobb marhaságot. Szinte verseny folyik a legbutább fideszes politikus címért.

A magyarság legjobbjai mindenkor nyugatra tekintetettek, az ország számára azt tartották követendő mintának. Batsányi János, Széchenyi István, Wesselényi Miklós, Petőfi Sándor, Ady Endre és még hosszasan sorolhatnám a magyar nemzet kiválóságait, akik “vigyázó szemüket Párizsra vetették”. De emlékezünk, mit írt József Attila: ” lesz aki csak éppen néz téged, mert örül, hogy lát ma itt fehérek közt, egy európait”. Vajon a mai fideszes hatalom urai között találnánk egyetlen “európait”, vagy mind „Ázsia szülöttei”?

Ady: „Menjünk vissza Ázsiába”
Kép forrása: internet

Hazánk évszázados álma teljesült,

amikor teljes jogú tagja lett az Európai Uniónak. Akkor, az euforikus hangulatban még ott csápolt Athénban -az ünnepélyes aláíráskor – bukott miniszterelnökként talán Orbán Viktor is, aki most fura násztáncot jár. Hanyatló nyugatról beszél, miközben minden oroszok atyuskája felé kacsingat. Pávatáncát szabadalmaztatva kísérti a sorsát, játszik az életünkkel.  Az illiberálisnak mondott “demokráciában” a követendő példa már mindinkább a kelet, a despotizmus, az egyszemélyes, korlátlan hatalom.

Nekünk a nemzeti mázba burkolt konzultáció kell, a “haláltáncát” járó nyugat szimbóluma, Brüsszel ellen.

A magyarság sorsát, gyermekeink, unokáink jövőjét teszi kockára a Fidesz, amikor a tűzzel játszik. Ha kelet, Ázsia az úti cél, menjenek, tegyék nélkülünk, nem fogunk értük krokodilkönnyeket hullatni. Mi büszke magyarként akarunk szabadságban, gyűlölködés nélkül élni, Európában.

Szólj hozzá

Játék

Jelenleg nincs elérhető játék. Nézzen vissza később.