Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Akár életfogytiglani börtönt is kaphat a Teréz körúti merénylő

Egy év négy hónappal a Teréz körúti merénylet elkövetése után, január 31-én bíróság elé áll P. László. A vád szerint azért támadt saját készítésű szöges bombával két rendőrre a fővárosban, hogy egymillió eurót követeljen a Belügyminisztériumtól, cserébe nem folytatja a pokolgépes támadásokat. Akár élete végéig is rács mögé kerülhet.

Akár életfogytiglani börtönt is kaphat a Teréz körúti merénylő
Akár életfogytiglani börtönt is kaphat a Teréz körúti merénylő

Teréz körúti robbantó pere…

Január 31-én megkezdődik a Teréz körúti robbantó pere a Fővárosi Törvényszéken, értesült a Magyar Idők. P. Lászlót tavaly december 8-án előre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntette kísérletével, robbanóanyaggal és robbantó­szerrel visszaélés bűntettével, valamint terrorcselekmény előkészületének bűntettével vádolta meg a Központi Nyomozó Főügyészség.

A vádirat szerint P. László 2016. szeptem­ber 24-én este a fővárosban, a Teréz körúton, közel a Király utcához, egy saját készítésű, szögekkel megnövelt hatású pokolgépet tartalmazó hátizsákot tett le a földre.

A közeli kapualjba beállva kivárta, míg a szokásos járőrútvonalat bejáró egyenruhás rendőrök a háti­zsák mellé érnek, majd távirányítással felrobbantotta azt. A vádirat kiemeli: P. László meg akarta ölni a rendőröket, hogy elvehesse tőlük a szolgá­lati fegyvereiket.

A merényletet rögzítő térfigyelő kamera felvételein látszik, ahogy a detonáció után a merénylő odasétál a földön fekvő, súlyosan sérült rendőrökhöz, lehajol hozzájuk, tétovázik, majd anélkül, hogy hozzájuk nyúlna, átlépi a sebesülteket, majd elsétál.

A cikk IDE kattintva folytatódik

...

Szólj hozzá