Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

A világ legkeskenyebb alagútja – Átfér rajta egy busz? Nézd meg videón!

Ez a világ legkeskenyebb alagútja, amin egy busz épp, hogy csak átfér. Nem is sok sofőr vállalkozik erre a manőverre… A szűk járatban ugyanis nincs egy cm szabad hely sem, ha egy ekkora jármű át akar haladni rajta. Nagyon ügyesnek, türelmesnek és kitartónak kell lennie annak, aki ezen, gond nélkül át akar, át tud hajtani. Nézd meg videón, mennyire nehéz feladat ez!

A világ legkeskenyebb alagútja – Átfér rajta egy busz? A kép forrása: RV.net
A világ legkeskenyebb alagútja – Átfér rajta egy busz?

Ez a világ legkeskenyebb alagútja,

Dél Dakotában található. Annyira szűk a hely, hogy a busz is épp csak át tud menni rajta. Ha tud egyáltalán, ugyanis nem sokan mernek belevágni, olyan nehéz és merész feladat. Ez a szűk járat a Needles Highway nevet viseli és csak a legelszántabbak döcögnek végig rajta, főleg busszal. Az a sofőr, aki erre vállalkozik kösse fel a gatyáját, mert ez izzasztó feladat, óriási türelemre, összpontosításra, ügyességre és figyelemre van szükség, no meg némi szerencsére is. Itt aztán tényleg minden cm számít, nem hibázhat.

A világ legkeskenyebb alagútja – Átfér rajta egy busz? A kép forrása: i.ytimg.com
Nincs egy cm szabad hely sem... Itt nem szabad hibázni!

Ha valaki arra vállalkozik, hogy átmegy a világ legszűkebb alagútján, az mindig nagy látványosságnak számít. Így történt a lenti videóban is, amiben láthatod majd ahogy elképesztő manővert hajtott végre a sofőr.  Próbált átgurulni, átdöcögni ezen a szűk alagúton. Annyira ügyes volt, hogy egy karcolás sem esett a járművén.

Ez az átjáró, sziklaalagút egy gyönyörű nemzeti parkban, majdnem 2000 méter magasságban található. Így tehát ez a látvány sokszorosan megérte a turistáknak. Igazi szenzációnak számít, ahogy ez a buszsofőr át tudott gurulni rajta, nem csoda, hogy több, mint 11 millió ember nézte már végig ezt a videót.

Óriási felvétel, nézzétek meg ti is!

Szólj hozzá