Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Andrassew Iván és a Papad

Andrassew Iván ma lenne 65 éves. A kevés hajlíthatatlan, küldetéses emberek egyike volt, aki tudta, hogy a küldetés nem cél, de a legnehezebb út a cél felé. Amióta csak ismerem – nem áll a szám még ma sem a múltidőre – ő mindig ezen a nehéz úton kaptatott.

Andrassew Iván, a Papad tulajdonos
(fotó. Facebook)

Az utolsó pillanat

Amikor, halála előtt alig több mint négy hónappal, utoljára,  láttam. Andrassew  Iván fején az agyműtét nyomait apró, fehér kötött sapka fedte.  Botjával kezében tiszteletet parancsoló látvány volt, akárcsak ha egy szelíd, de mégis -Radnótival szólva a “nagyharagú próféták egyike” lett volna, mert az is volt. Csak  az intonáció lett gyengébb nem a hang. Akkor szeptemberben, mint minden évben olyan tájt  Fejtő Ferencre emlékeztünk Szent István parki szobránál.  Iván fontosnak tartotta, hogy  ott legyen.

Andrassew Iván, a Papad tulajdonos
(fotó: Városi Kurír)

Papad

A padot, amelyen akkor ült, – éppen szemben Fejtő szobrával – 2016 augusztusa óta réztábla jelöli. A barátok és tisztelők emlékhellyé varázsolták, neve is van: Papad, ahogy a család is emlegeti.

Iván! Innen az ablakból éppen rátok látok, jól elvagytok Feri bácsi és Te, de amikor viharok dúlnak a parkban, mintha kicsit közelebb húzódnátok egymáshoz. Ugye, jól látom?

(forrás: Városi Kurír)

Szólj hozzá