Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Andy Vajnáé lehet a kisvárdai fürdő-projekt

Milliárdokat kapott a Várfürdő fejlesztésére Kisvárda városa, de most 3 milliárdért eladja az üzemeltetési jogot. A város többek között csúszdaparkot, medencebővítéseket, és még egy vízi filmstúdiót is tervezett a fürdő területére. A kisvárdai beruházási projekt után Andy Vajna, kormánybiztos is érdeklődött. Lehetséges, hogy végül ő szerezte meg a projektet, ugyanis Kisvárdán a Várfürdő a legnagyobb turistatömeg-vonzó időtöltésre adhat teret, ebből pedig egyértelműen nem maradhatnak ki a kormányzati-polip csápjai.

Hirtelen mégsem a város csinálná a beruházást…

Szeptember óta pozdorjadarabok takarják a Várfürdőt, ugyanis nagy felújítás előtt áll. Kisvárda most meglepően gyorsan meg szeretne szabadulni a fürdő üzemeltetési jogától. A terület egyébként egy nagy, négyhektáros, kilenc termálmedencés komplexumot foglal magába. 3 milliárd forintért kaphatja meg a nyertes a fürdő üzemeltetésével járó jogokat (és költségeket), ami egy 25 éves periódusra vonatkozna, de magával vonná a bevételekhez való jogot is.

Már idén júliustól átvehetné a fürdőt. Orbánék hárommilliárd forintos összeget küldtek a Várfürdő fejlesztésére az elmúlt három évben, egészen pontosan a Kisvárdai Várfürdő Fejlesztő Nonprofit Kft.-nek. Seszták Miklós, Kisvárda fideszes országgyűlési képviselője annyira büszke a grandiózus beruházásra, hogy azt a benyomást keltette, mikor a helyi Kölcsey TV-nek nyilatkozott, hogy az ország talán legkomolyabb fürdője lesz a kisvárdai.

Andy Vajna szerint a művészet nem a művészeké

Andy papa lehet a nyerő

Az nem derül ki, most a város miért akar mégis megszabadulni a beruházástól, de mivel Andy Vajna már több forrás szerint is érdeklődött a projekt felől. A Magyar Nemzet, névtelenséget kérő helyi forrása azt mondta, Andy Vajna valamelyik érdekeltsége tesz majd valószínűleg visszautasíthatatlan ajánlatot. Egyértelmű tehát, hogy a kormányközeli körök nem maradhatnak ki egy ilyen szintű projektből.

Vajna egyébként több szálon is kötődik Kisvárdához, ugyanis nem csak, hogy nagymamája is Kisvárdán született, és emiatt sokat is jár kiskorában a helyi rokonokhoz, Sesztákkal is bulizott már együtt Vajna a kisvárdai LeszFeszt fesztiválon. Az sem lehet véletlen, hogy vízi filmstúdióparkot terveznek a fürdőbe, tudva, hogy Andy Vajna milyen szerepet tölt be a kormányban, filmügyi biztosként. Seszták Miklós és Andy Vajna ezen felül több közös vonalon mozog, mint például a kaszinóbiznisz.

Az egész egy nagyobb projekt része is lehet

A projekt egyébként egy még ennél is nagyobb beruházási projekt része lehet, ugyanis Kisvárdán Cinemaque néven egy hatalmas élményparkot terveznek, amiben mozi, vizes dodzsem, kalózjátékok, Twist Olivér-park, kisértetkastély is helyet kaphat, amire egy kormányhatározat külön 1,69 milliárd forintot biztosított. A gigantikus mozipark egyik látványossága egyébként egy „egzotikus” szegénynegyed lesz, ami nem csak, hogy pofátlan, de még egy fricska annak a közel 4 millió embernek, akik Magyarországon egyik napról a másikra élnek, a létfenntartásért küzdve.

A Közbeszerzési Hatóság oldalára feltöltött dokumentumokból kiderül, hogy az ajánlatkérő kisvárdai önkormányzatnak a projektre eredetileg nettó 276 millió forintja volt, és a benyújtott ajánlatok alapján ennyiből is akarták kihozni a moziparkot.

...

Szólj hozzá