Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Minden, ami Anglia – A 2017-es év szívmelengető történetei

Az új esztendő első napja van. Ilyenkor mindig azt várjuk, csak szép és jó dolgok történnek majd velünk a következő 365 napban. 2017-ben olvastunk mosolyra késztető, de szívfacsaró történeteket is. A teljesség igénye nélkül válogattunk az év leginkább szívet melengető írásaiból. Ez is Anglia!

...

Minden, ami Anglia - A 2017-es év szívmelengető történetei
A zöld kiskutya még a gazdáját is meglepte (forrás: The Sun)

Zöld színű golden retriever kiskutya született Skóciában

A három éves Rio nyolc kölyökkutyának adott életet skót Felföldön. Közülük az egyik zölden született. A kutya gazdája először nem akart hinni a szemének. Később kiderült, a szokatlan szín a placentával van kapcsolatban és idővel eltűnik. A kölykök nagy részének a gazdi már talált helyet, de úgy döntött, a zöld színűt megtartja magának és a színére utalva „Forest”-nek, azaz Erdőnek nevezi el.

Minden, ami Anglia - A 2017-es év szívmelengető történetei
Az utolsó órák (forrás: mailonline)

Charlie baba angyal lett

Charlie történetét szinte születésétől kezdve végigkísérhettük az Internet segítségével. A kisfiú 2016. augusztusában született egy ritka és súlyos mitokondriális betegségben szenvedett, amely progresszív izomgyengeséget és agykárosodást okoz. Nyolchetes koráig egészségesnek tűnt, majd amikor jelentkeztek  a tünetek, kórházba került. Onnan kezdve a tünetek nem múltak. Tavasszal harc kezdődött a kisfiú szülei és az őt ápoló kórház között. A szülők abban reménykedtek ugyanis, hogy az Egyesült Államokban egy speciális terápia segítséget nyújthat a kisfiúnak. Az ügy bíróságra került, hosszú jogi huzavona kezdődött. Végül úgy döntöttek, hogy az életet támogató kezelésnek véget kell vetni. És Charlie-nak meg kell engedni, hogy méltósággal haljon meg. Az Emberi Jogok Európai Bíróságának bírái megtagadták a beavatkozást az ügybe. A szülők még tettek egy utolsó próbálkozást, de végül kénytelenek voltak elfogadni a döntést.

A szülők a döntés után szerették volna hazavinni a kisfiút, hogy otthon búcsúzzanak el tőle, de a bíróság úgy döntött, Hospice-házba kell szállítani. Megérkezése után az életet támogató funkciókat leállították. Charlie elhunyt.

Minden, ami Anglia - A 2017-es év szívmelengető történetei
AZ ifjú milliomos édesanyjával (forrás: youtube)

Junior Wyatt

Junior Wyatt egy nyolcéves kisfiú, aki korát meghazudtoló gyakorlatiasságával kezdett vállalkozásba. Tojásokat forgalmaz. Felvásárolja, majd tovább értékesíti. A vállalkozás beindításához nem volt szüksége komoly kezdő tőkére, néhány fontnyi zsebpénzéből vásárolta az első adag tojást. A vállalkozásba  a szülők is besegítenek, de a munka nagy részét a kisfiú végzi. Természetesen ebben a korban legfontosabb feladata az iskola. Szorgalmasan tanul a vállalkozás mellett. Idejét szigorúan beosztja. Sok felnőtt tanulhatna tőle!

A kislány, aki soha nem lakik jól

A cikk egy hatéves kislányról szól, aki egy ritka betegségben szenved. A betegség neve: Prader-Willi szindróma, melynek következtében soha nem érezheti jóllakottnak magát. A betegség tünetei között nem csak az állandó éhségérzet szerepel, hanem tanulási nehézségeket és magatartászavart is okoz a gyermekek esetében. Egy ilyen betegségben szenvedő gyermek szüleire óriási felelősség hárul. Nagyon oda kell figyelni arra, mennyit és mit ad a gyermeknek enni. A legnagyobb feladat az állandó éhség-érzet leküzdése. Sajnos az ilyen problémával küzdők nagy része elhízott, hiszen nem tud ellenállni a kísértésnek.„Csak azt szeretném, hogy boldog és egészséges legyen. Remélem, hogy így nem egy függőség rabjaként kell leélnie az életét” mondja a kislány édesanyja.

Minden, ami Anglia - A 2017-es év szívmelengető történetei
A ksilány, aki soha nem lakik jól (forrás: BBC)

Az Angliában balesetet szenvedett lány története

Utolsó történetünk a kitartásról szól. Főszereplője egy magyar lány, aki még tavaly szenvedett balesetet Angliában. Kórházba szállításakor kiderült, olyan sérülései vannak, melyek következtében kerekesszékbe kényszerült. Lukácsi Barbara elhatározta, mindent megtesz annak érdekében, hogy egyszer a diagnózis ellenére is járni tudjon. Olyannyira, hogy kiderítette van lehetőség egy új kezelésre Magyarországon, a soproni Neuro Rehabilitáció Kft. által működtetett kórházban. A kezelést és klinikát dr. Málly Judit vezeti. A kezelés költségeinek egy részét Nagy-Britanniában élő magyarok gyűjtötték össze. És a kezelés eredményesnek bizonyult. Már képes önállóan hazautazni és részt venni a kezeléseken. Barbara tisztában van azzal, hogy bár sokat haladt előre, még rögös út áll előtte. Egy biztos: nem adja fel! További sok sikert kívánunk neki a gyógyuláshoz!

Minden, ami Anglia - A 2017-es év szívmelengető történetei
A kezelés eredményesnek bizonyul (forrás: Lukácsi Barbara)

Szólj hozzá