Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Egy Angliában élő pécsi lány drámai története

Tegnap este találtam rá az Aberdeen-i Magyarok hírportálján egy Angliában élő, fiatal, mindössze 24 éves lány szomorú történetére. Egy szerencsétlen balesetet következtében gyökeresen megváltozott az élete.

Egy Angliában élő, pécsi lány drámai története 3.

Lukácsi Barbara, tavaly november 11.-én autóbalesetet szenvedett az angliai Leicestershire egy kisebb falujában. A baleset következtében súlyos gerincsérüléssel szállították kórházba. Sajnos a kórházban kiderült, hogy deréktól lefelé a lábai lebénultak és a belső szervei sem működnek megfelelően. A kórházi kezelések után, később átszállították egy speciális gerinc klinikára. Hosszú kemény „csata” után újra meg kellett tanulnia ülni, tisztálkodni, öltözködni. Bár a lábába szerencsére egy kicsit visszatért az élet, már tudja mozgatni, de ahhoz még kevés, hogy lábra tudjon állni. Az orvosok nem igazán kecsegtették nagy reményekkel, azt mondták, hogy valószínűleg soha nem fog tudni már járni, élete egy kerekesszékhez lesz kötve – írja a skóciai hírportál.

Barbara azonban nem adta fel a harcot, bízik és remél a felépülésben! Olyannyira, hogy kiderítette van lehetőség egy új kísérleti kezelésre Magyarországon, a soproni Neuro Rehabilitáció Kft. által működtetett kórházban. A kezelést dr. Málly Judit orvos vezetné, így talán elérhetővé válna, hogy a kezelés hatására Barbara életminőségében változás, javulás következzen be.

A képen Lukácsi Barbara a baleset előtt és után

Egy Angliában élő pécsi lány, drámai története

Sajnos az augusztusban kezdődő egy éves terápia elég komoly összeg, így önerőből a fiatal lány nem tudja megoldani, ezért gyűjtést hoztak létre a számára a Justgiving oldalon, ahol mindenki lehetőségéhez mérten hozzá járulhat Barbara gyógykezeléséhez. A nyilvánosan követhető adománygyűjtő oldal, biztosítja a gyűjtés tisztaságát. Az oldalon keresztül lehet adakozni bankkártyás utalással vagy PayPal-lal, az összeg névvel együtt (maradhatsz anonim is) azonnal megjelenik, és folyamatosan nyomon követheted, mennyit sikerült összegyűjteni. A PayPal számlán keresztül forintba is lehet utalni, ami az adománygyűjtési oldalon fontban fog megjelenni. A gyűjtés 47 nap múlva ér véget, jelenleg 93 adományozó 2625 fontot gyűjtött össze Barbarának, amely a szükséges 6000 font majdnem fele.

Kattints ide az adakozáshoz: DONATE

Nem titkoltan nagyon megérintett a pécsi lány története több okból is. Egyrészt, mert én is baranyai vagyok, Pécstől nem messze éltem, másrészt mert, ahogy nézem ennek a csinos, fiatal lánynak a fotóit azt érzem, hogy segíteni kell valahogy, mert még előtte az élet,és a szemei tele vannak reménnyel. A baleset előtti képeken a világmegváltó remény csillogását látom benne, a baleset utániakon pedig a gyógyulásba vetetett hitet és reményt. Bízunk benne, hogy Barbara hatalmas akaratereje és a profi orvosi kezelés összhangban lesznek.

Bármekkora összeg nagy segítség lenne, de ha valakinek nem áll módjában anyagi segítséget nyújtani, kérjük, támogassa Barbarát történetének megosztásával!

Szólj hozzá