Zárójel
Anyaként, nőként, emberként megalázva
Képünk illusztráció

Anyaként, nőként, emberként megalázva

Olyan nyílt levél kering a hálón, amit  egy asszony írt akit a megalázott  egy nőgyógyász (?)még a fájdalmait sem tisztelte.

Anyaként, nőként, emberként megalázva
Illusztráció: internet

Nőgyógyász hungarikum a javából.

Miközben az internet világa „operettország” harcias “kakadujának”  kijelentéseivel foglalkozik, van egy valódi Magyarország is, ahol a Fidesz által tönkretett egészségügyben emberek ezrei élik át naponta a kínok, kínját, szenvedik el kiszolgáltatottan a megaláztatást, esetenként a lenézést, a lelketlenséget.

Nem szeretnék olyan lenni mint Te

“Tudom, hogy soha, de soha nem szeretnék olyan lenni, mint te, aki így bántál velem. Velem, aki segítségért fordult hozzád, és bízott benned. Velem, aki alig aludt éjszaka, mert olyan fájdalmai voltak, és csak hajnalban pihent néhány órát, mielőtt találkoztunk. Velem, aki így a nyári szünet vége felé két gyerekkel a tarisznyájában nem teheti meg, hogy reggel fél 7-re odaálljon a rendelő előtt kígyózó sorba annak a néhány sorszámnak az egyikéért, amivel az időpontosak mellett részesülhetek a kegyben, hogy szóba állj velem”

 

A levélíró sok éve fizeti a tb-t, de szerencsére ritkán lát fehér köpenyes dokikat, azt hitte, hogy ez manapság is úgy működik, ha az embernek fáj valamije, elmegy az orvoshoz, és segítséget kap. Nagyot csalódott. Már az információs pultnál rájött, valami nincs rendben, hiszen kérdésére:

 

“..a pult mögött ülő lány azt felelte, ők nem adhatnak sorszámot, csak ha az orvos megengedi. Közölte, menjek fel a rendelőbe, várjam meg, amíg valaki kijön vagy bemegy, mondjam el a problémámat, és ha fogadnak, ők majd lent felvesznek a rendszerbe. Még nyomatékosan utánam is szólt, hogy nehogy kopogjak, azt nagyon nem szeretik, csak várjak a megfelelő alkalomra. Így tettem hát.”

 

OLVASTAD MÁR?   Ne izguljon tovább, Schmitt Pál nem lett földönfutó

Meglepte, hogy a nőgyógyász rendelője előtt nem ült senki, üresek voltak a székek. Már közel egy órája várakozott, mindig semmi. A rendelő ajtaja nem nyílt ki. A fájdalmai csak nőttek közben. Mikor végre szólították:

“Amikor beléptem, te ott ültél az asszisztensed mellett. Nem köszöntetek vissza, holott hangosan kívántam jó napot. A rövid csend után elkezdtem mondani, hogy miért jöttem, hogy nagyon fáj a petefészkem, és hogy szeretném, ha megnéznéd..(…..) nem vártad meg, hogy befejezzem, a szavamba vágtál és fölényesen azt kérdezted: „Mióta fáj, 10 óra óta?” Azt hittem, nem hallok jól. “

Ez a valóság?

„Tudod, olyan érzés ez, mint amikor nem akarod elhinni, hogy ami történik, az tényleg a valóság. Akartam is mondani, hogy nem, már éjjel nagyon görcsölt, és alig vártam hogy ide jöhessek, de te csak folytattad a mindenható stílusodban az alázásomat. Sugárzott a szavaidból az gúny és a megvetés. Az, hogy én, az egyszerű földi halandó mit keresek ott 11 órakor, időpont nélkül a 13 óráig tartó rendeléseden, hogy hogyan mertem 10 órakor érkezni a reggel fél 7 helyett. Mondtál még néhány dolgot talán,  hogy várjam meg a késő délutáni rendelést, de ezt már nem hallottam tisztán, mert akkor eszméltem rá, hogy mi történik velem: álltam a gyógyszerektől kábán, a görcsös fájdalomtól megtörten, a kiújult betegség félelmétől átitatódva, ott álltam anyaként, nőként, emberként, és épp azért könyörögtem, hogy vizsgálj meg, hogy segíts, erre te nemcsak hogy megtagadtad, amire felesküdtél, hanem belém rúgtál és aláztál.”

OLVASTAD MÁR?   Fellélegezhetnek az aurahegesztők - a pszicho szakma Sorosai- Nem lesz Pszichológus Kamara

Kérdésözön

“Ki vagy te, hogy így bánj az emberekkel? Tényleg azt hiszed, hogy ezt megteheted? Miért hozott minket össze a sors? Azért, mert én legalább ezt leírom? (..) “Már nem haragszom rád. Már nem akarom, hogy megbánd, ahogy velem viselkedtél. Mert elég baj az neked, hogy ennyire telik tőled. Elég baj az neked, hogy azt hiszed, hogy visszaélhetsz a hatalmaddal. Én azt tanultam, hogy a kiszolgáltatottakat segíteni kell, nem taposni őket. Bár gondolom a magánrendeléseden te sem ezt az arcod mutatod.”

A megaláztatást elszenvedő levélíró, hálás a sorsnak, hogy megélhette azt a délelőttöt még akkor is, ha fájdalmas volt a találkozás, mert megalázta a nőgyógyász:

“…azért is hálát adok az égnek, hogy akad a pénztárcámban 12 ezer forint, amiből a délutáni vizsgálatot kifizethetem egy magánrendelőben. Hálás vagyok, hogy láthattalak, és tudom, mennyire jó, hogy nem vagyok olyan, mint te. Azoknak a lelkiismeretes orvosoknak is hálás vagyok, akiket rajtad kívül ismerek. Eddig egyetlenegy volt csak, akit a pokolba kívánnék, ha nem lennék tisztában azzal, hogy csak magamat mérgezem a haraggal. Most már ketten vagytok.”

 

Vajon hányan élnek meg hasonlót Orbán Magyarországán, hány beteg érzi ugyanezt? A magyar egészségügy látlelete  ennek a tönkretett, megalázott, félelemben élő országnak

 

Shares 525Szólj hozzá!

7 hozzászólás : "Anyaként, nőként, emberként megalázva"

Visszajelzés
avatar
Rendezés:   legújabb | legrégebbi | legnépszerűbb
Lajos Rohony
Vendég
Lajos Rohony

ADDIG AMIG HELY IDOPONT S MINDEN KONKRETUM NELKUL JELENIK MEG A HIR…..AKAR ALHIR IS LEHET.HATASA IS KERDESES….MEG HA SAJNOS IGAZ IS.

Réka Jelinek
Vendég
Réka Jelinek
Hasonló sztorim van nekem is, nőgyógyásszal, fájdalommal, rákgyanúval. A paraszt vénasszonynak pedig, meg az egész bandának, az a mázlija, hogy végül nem rák lett a diagnózis. Csak annyira rosszak voltak már a leleteim, hogy föl kellett vágni hozzá teljesen. Ha komolyan vesznek akár egy pillanatig is, akkor egy sima laparoszkópia megmutatta volna, mi a baj, azonnal meg is tudták volna oldani. De nem, hónapokig járkáltam hozzájuk, fájdalommal, rettegve, folyamatosan megalázva. Meg ugye éktelenkedik egy hatalmas heg a hasamon függőlegesen, gyógyulás lassú volt, 1 éves kisgyerekkel pláne nehézkes. Szerintem amúgy intézménye válogatja. Ahol rossz tapasztalataim vannak, ott az összes doki furán… Read more »
Gubis Ilona
Vendég
Gubis Ilona

Nem azért de Orbán Viktor tehet róla hogy némelyik tisztelet a kivételnek keretén orvos?? Szerintem ehez neki nincs köze hogy az a orvos igy viselkedet!!! Szóval a cikkben le írta hogy a miniszter tehet róla😄😄😄 hogy gerinctelen ez kész vicc! Igen ha nem magán orvoshoz mész akor ilyen is de ha magán hozz mész akor nagyon kedvesek😃

Erzsébet Sardi
Vendég
Erzsébet Sardi

Nem mindenki teheti meg, hogy magánmegrendelőbe menjen, ők nem emberek? Miért kell megalázni őket mert nem gazdagok?Ezt már hallottuk mindenki anynyit ér amije van, de nem mindenki lop,csal,hazudik,és a húsos fazékbol se jut mindenkinek.

Thomas Benko
Vendég
Thomas Benko

Majd ha lesz magánegészségpénztár és magánnyugdíjpénztár, megyek magánorvoshoz.

Gubis Ilona
Vendég
Gubis Ilona

Az a baj hogy nagyon bunkok tudnak lenni az orvosok sajnos tényleg némelyik sajnos túlzásba visszi pedig ezért kapnak fizetés hogy normálisan el lássák a betegeket és mellékes hogy keveset e keresnek ők választotál hogy ezel fognak foglakozni akor igen is végezék el normálisan a feladatokat senki sem kényszeritete bele őket aba és persze ha neki otthon gondjaik vannak nem a betegeken kéne le vezetni az idegeket!!!

Gulyás Anna
Vendég
Gulyás Anna

És még szerencse , hogy nem vizsgálta meg ez a szemét láda , velem megtörtént hogy olyan fájdalmat okozott a gennygombóc a kapás utcai rendelőbe , hogy majd be szartam akkor még nem tudtam , hogy Orbánisztánban jó előre oda kell adni a jó sok hála pénzt ! A fogorvos az ingyenes foghúzásnál örömmel törte bele a fogamat és ez az Orbán kormány terméke az ő tudtával beleegyezésével sőt talán kérésére történnek ezek a dolgok !!! Szadistákkal írtja a Nemzetünket a Népünket és ezt mindenki tudja és tapasztalja de senki sem meri kimondani !!!!

wpDiscuz