Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Az Orbán-kormány ismét átverte az egészségügyi dolgozókat

Az Orbán-kormány átverte az egészségügyi dolgozók jó részét, a 12 százalékos béremelés ellenére sem vihetnek haza több pénzt

...

Az Orbán-kormány ismét átverte az egészségügyi dolgozókat

Az Orbán-kormány ismét átverte az egészségügyi dolgozókat…

Szemfényvesztés volt az Orbán-kormány ígérete a 12 százalékos béremelésről az egészségügyben, a területen dolgozók jó része legalábbis meglepődve tapasztalhatta, hogy a béremelés első hónapjában, decemberben fillérre pontosan ugyanannyit visz haza, mint amennyit novemberben vitt – derül ki a 444cikkéből.

Az Orbán-kormány két trükkel is átverte át az érintett egészségügyi dolgozókat az ügyben. Az első az volt, amikor az egészségügyben bevezették egy garantált bérminimumot, amelyet a  szakmunkások bérminimumához igazítottak. Ez 161 ezer forint, amelyet az egészségügyiek jó részének a fizetése nem ér el, az Orbán-kormány pedig nem felemelte a bérüket, hanem kiegészítést adott, amellyel pótolta a fizetésük és az ezt messze meghaladó garantált bérminimum közötti rést.

Erre építette az Orbán-kormány a második trükköt.

Bár a 12 százalékos béremelésnél emelték a fizetéseket, de ami az egészségügyi dolgozók jó részét illeti, a bérminimumot ez sok esetben még így sem éri el. Mindössze annyi történik – hívja fel a figyelmet a 444 –, hogy pótolják a fizetéseket, csak most már kisebb mértékben, mint eddig. Így azok az egészségügyi dolgozók, akiknek a fizetése még így sem éri el a bérminimumot, pont ugyanannyit visznek haza decemberben is, mint novemberben kaptak.

A portál megszólaltat egy műtőssegédet, aki szerint az Orbán-kormány az egésszel csak azt akarja, hogy az emberek azt higgyék, rendezik az egészségügyi dolgozók fizetésével. Van ígéret egyébként egy 8 százalékos jövő évi béremelésre is, de ez sok egészségügyi dolgozó számára ugyanazt fogja jelenteni, mint most a 12 százalékos béremelés esetében

Támogasson minket - segítse a munkánkat

Zárójel – A szókimondó, hiteles, színes, naprakész oldal. Hiszünk a sok kicsi sokra megy elvben, így minden apró adomány is előrébb visz minket az utunkon.
Szólj hozzá