Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

ÁSZ-büntetés: Nem kell fizetnie júliusig a Jobbiknak és a többi pártnak

Sem a Jobbiknak, sem a többi, az ÁSZ által megbírságolt pártnak nem kell fizetnie a választások elött, júliusig haladékot kaptak – Varga Mihály egyeztetést kezdeményezett a NAV és a Magyar Államkincstár vezetőivel – írja az ATV

ÁSZ-büntetés: Nem kell fizetnie júliusig a Jobbiknak és a többi pártnak
ÁSZ-büntetés: Nem kell fizetnie júliusig a Jobbiknak és a többi pártnak

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azt javasolta a NAV-nak, hogy ne indítson behajtási eljárást

Varga Mihály kérte azt is, hogy érvényesítsen inkasszót az országgyűlési választásokat megelőzően a Jobbiknál és azoknál a parlamenti pártoknál, akiket az Állami Számvevőszék megbírságolt- ezt a tárca ma délelőtt közleményben tudatta. Így az Állami Számvevőszék által előírt fizetési kötelezettségek a pártok választások előtti költségvetési gazdálkodását és a kampány támogatásokat nem érintik.

Az Atv főmunkatársához már tegnap az szivárgott ki, hogy sem az Államkincstár és a NAV sem fogja július előtt követelni a Jobbiktól, de a többi párttól sem a büntetés kifizetését. Az időzítés ugyanis ártana a Fidesz és a kormány megítélésének és használ a Jobbiknak.

A nemzetgazdasági minisztérium közleménye megerősiti:

az Állami Számvevőszék megállapítását követően a tiltott párttámogatásnak megfelelő összeget az érintett pártoknak kell befizetniük, az ennek megfelelő összegű büntetés érvényesítése a Magyar Államkincstár feladata. A Magyar Államkincstár az érintett pártoknak féléves felkészülési időszakot biztosít, kérelemre részletfizetési lehetőséget ajánl fel, melynek kezdete ez év július elseje.

Ez tehát nem azt jelenti, hogy a Jobbiknak es a többi pártnak nem kell megfizetnie a bírságokat, de nem köti őket a 15 napos határidő.

...

Szólj hozzá