Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Átlátszó: pont Kósa-mama sertéstelepe nyert el egy 123 milliós támogatást

Úgy néz ki elég dolguk lesz a disznóknak egy Kósa Lajos édesanyja érdekeltségébe tartozó mátészalkai sertéstelepen, hiszen az azt üzemeltető cég 123 millió forintos támogatást nyert az államtól. Gyanúsak a körülmények, ugyanis a Méker Kft.-ben  2016 februárjában szerzett tulajdont Kósa mama, a pályázatot pedig alig pár hónapon belül már fel is függesztették.

Kósa-mama sertéstelepe nyert el egy 123 milliós támogatást
Kósa-mama sertéstelepe nyert el egy 123 milliós támogatást

Kósa-mama sertéstelepe nyert el egy 123 milliós támogatást…

Remek ütemben szállt be a sertésüzletbe Kósa Lajos 82 éves, nyugdíjazása előtt védőnőként és bölcsődevezetőként dolgozó édesanyja: alighogy felesben tulajdonosa lett egy furcsa körülmények között létrehozott cégnek azonnal összejött minden, ugyanis 123 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert egy sertéstartó telepek korszerűsítését támogató pályázaton.

Az egykor védőnőként, majd bölcsődei vezetőként dolgozó nyugdíjas 2015 nyarán vásárolta fel rokonaitól, a Szilágyi családtól a felszámolás alatt álló Szalka-Pig Kft.-t, amitől úgy tudta átvenni a több százmilliós értékű mátészalkai sertéstelepet, hogy a cég pont ki tudott egyezni a hitelezőivel. Ennél is szerencsésebb, hogy még pont időben, 2016 februárjára sikerült átvezetni a tulajdonszerzést, így Kósa Lajos édesanyja még be tudta adni pályázatát a sertéstelepek fejlesztésére kiírt támogatásra, amit nem sokkal később a túl sok jelentkező miatt le kellett zárni.

A Népszava meglátogatta a környéket…

Beszámolójuk szerint a telepen 8-10 épület található, melyek egy része lepukkant állapotban van, és gyakorlatilag semmiféle munka nem folyik bennük. A lapnak nyilatkozó egyik munkás szerint a telep szomszédságában lévő takarmányfeldolgozónak semmi köze sincs a sertésfeldolgozóhoz.

Nagyon úgy tűnik, Kósánéék különösen jó érzékkel szálltak bele a disznótenyésztésbe, hiszen a sertéstelephez tartozó egyik ingatlan tulajdoni lapja szerint a Méker Kft. tulajdonszerzését csak 2016 februárjában sikerült átvezetni, a pályázatot pedig alig pár hónap után már felfüggesztették, mert elvileg túl sokan jelentkeztek.

...

Szólj hozzá