Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Az elefántok szerint mi emberek aranyosak vagyunk!

Ebben a rohanó világban öröm ilyet olvasni. A legutóbbi kutatások szerint az elefántok agya úgy reagál arra, ha meglát egy embert, mint ahogy mi emberek reagálunk, amikor egy kiskutyát meglátunk. Ésszerű a következtetés: aranyosak vagyunk.

...

Az elefántok szerint mi emberek aranyosak vagyunk!
Az elefántoknak pedig hinnünk kell (forrás: Twitter)

Teljesen logikus

Néhány napja a Twitter-en jelent meg egy szívmelengető bejegyzés. Julia Hays ugyanis közkinccsé tette felfedezését. Hogy miből jutott arra a következtetésre, hogy az emberek aranyosak? A válasz nagyon egyszerű. Logikusan levezette. A kutatók szerint ugyanis az elefánt agya pontosan úgy reagál arra, ha embert lát, mint ahogy mi emberek reagálunk akkor, amikor kiskutyával találkozunk. Mivel a kiskutyák mindig aranyosak, teljesen logikus a következtetés, az emberek is aranyosak.

Tudományosan bizonyított tény

Az elefántoknak már pedig hinnünk kell, hiszen kivételesen okos teremtmények. Minden szárazföldi emlős közül ők rendelkeznek a legnagyobb aggyal. És ha még ez sem elég, az is nyilvánvaló, hogy az emberek agyában lévő idegsejtek háromszorosa található egy elefánt agyában. Bár az igazat megvallva, ezek az idegsejtek elsősorban az állat óriási testének működtetéséért felelős, mégis tudjuk, hogy az elefántok időről időre fantasztikus teljesítményről adnak tanúbizonyságot.

Az elefántok szerint mi emberek aranyosak vagyunk!
Az elefántok sok mindent tudnak (forrás: pixabay)

Mi mindent is tud egy elefánt?

Nem is hinnénk el, mennyi mindenre képes egy elefánt. Képes például bizonyos nyelveket beazonosítani, eszközöket használni, de érzelmileg is nagyon fejlett. Egy nemrégiben végzett kutatás szerint az elefántok képesek együttérzésüket is kimutatni és az emberekhez hasonlóan gyászolnak. Azt pedig már régóta tudjuk, hogy jó a memóriájuk. Nehezen tanulnak, de amit megtanulnak, azt nem felejtik el.

Azért nem mindenki fogadja el következtetést…

A Twitter-en megjelent poszt után az emberek gyorsan reagálni kezdtek. Nem mindenki értett egyet. Többen úgy gondolják, az emberek egy része messze nem olyan aranyos és ártatlan, mint egy kölyökkutya.

És Önök mit gondolnak? Nem érdekes eltűnődni  azon, más állatok mit gondolnak rólunk? Esetleg van Önben bármiféle rossz érzés, amiért az elefántok az emberiséget aranyosnak tartják, miközben néhány szörnyszülött is van közöttünk? Érdekes lehet ezen elgondolkozni…

Szólj hozzá