Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

A jövő évi költségvetés, az igazságtalanság és a fideszes korrupció jegyében fogant

Bangóné Borbély Ildikó és Teleki  László, az MSZP országgyűlési képviselői sajtótájékoztatást tartottak Debrecenben, téma a jövő évi költségvetés.

Az jövő évi költségvetés, az igazságtalanság és a fideszes korrupció jegyében fogant
fotó. BL

Bangóné hangsúlyozta,

a kormány előterjesztése,  az igazságtalanság és a fideszes korrupció költségvetése. A Fidesz költségvetés a gazdagoknak ad, a szegényektől elvesz.Így mintegy 6 millió magyar embert érint hátrányosan a jövő évi büdzsé. A szocialista politikus szerint ez a költségvetés Orbán Viktor további gazdagodásának a terve. Ebbe már be van tervezve, Mészáros Lőrinc következő 100 milliárdja, amelyet a kebelbarátjának és családjának gyűjtöget, intézőként, strómanként.

A parlamentbe benyújtott  javaslat, nem segít azon, hogy  megállítsa a kivándorlást az országból. Elmondta, a KSH elemzése alapján újabb 370 ezren tervezik, hogy a “hanyatló nyugaton” keresik a boldogulásukat. Amennyiben ez bekövetkezik, akkor egymillió ember – a lakosság egytizede – tűnik el az országból.

A szocialisták 258 milliárd forint átcsoportosítását kezdeményezték , ennyivel növelve a szociális és család támogatásokat. Szégyen, hogy a Fidesz az elmúlt hét évben, egy forinttal  sem növelte  a családi pótlékot. Az MSZP jövőre 35 százalékos emelésre nyújtott be módosító indítványt.

Teleki László szerint,

ha Orbán Viktor nem akarja megállítani Farkas Flóriánt, akkor a cigányság fogja megakadályozni a cimborája ámokfutását. Véleménye szerint nem maradhat büntetlenül , hogy a Lungo Drom elnöke közreműködésével eltüntettek 1,6 milliárd forintot egy olyan programból, amely a romák felzárkóztatásának elősegítésére szolgált.

A nyilvánvaló szabálytalanságok ellenére nemcsak a igazságszolgáltatás hagyja futni Farkast, hanem a miniszterelnök is politikai egérutat biztosít a számára. A  Fidesz és Lungo Drom között  aláírt választási együttműködés, menlevél is a roma szervezet elnöke számára. Jogilag is megkérdőjelezhetőnek tartja  a megállapodást, hiszen—információi szerint– a roma szervezet közgyűlése előzetesen nem döntött a szövetségről.

Úgy fogalmazott:

 Annak ellenére,hogy a roma lakosság teljes ellehetetlenítése történik és modern rabszolgává válnak a cigányok, nem vagyok meglepve, az együttműködésükön.

A Fidesznek két fajta cigány a jó. Az egyik, akit a bábjátékos kormányfő úgy mozgat ahogyan akar; a többiek akkor “hasznosak” ha meghaltak, hisz utána már nincs velük gond. A kormány nem foglakozik azzal, hogy a romák, 8-10 évvel hamarabb halnak, mint a többségi társadalomba tartozók.

Teleki László végezetül hangsúlyozta:

  2018, a változás éve kell, hogy legyen.

Szólj hozzá