Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Az MSZP nem sza…-t be a DK-tól

Hiába válaszoltak Gyurcsány Ferencék az MSZP múlt heti, jelöltállításról szóló ajánlatára, a szocialisták szerint túl nagy a távolság a két elképzelés között, így nem számolnak azzal, hogy idén létrejöhet a megállapodás a DK-val. Szocialista forrásaink szerint a két párt között jelenleg öt-tíz választókörzet elosztásában tapasztalható komoly nézeteltérés – írja a magyar idők

Az MSZP nem sza…-t be a DK-tól
Az MSZP nem sza…-t be a DK-tól

...

MSZP VS. DK

A DK megküldte viszontválaszát az MSZP múlt pénteken tett ajánlatára – értesült a Magyar Idők. A szocialisták elnöksége tegnap meg is vitatta Gyurcsány Ferencék javaslatát, amelyet elnökségi forrásaink távolságtartónak neveztek, ezért azt valószínűsítették, hogy idén már nem jön létre megállapodás a 106 egyéni választókerület felosztásáról.

– Az MSZP nem sza…-t be a DK-tól – fogalmazott az egyik elnökségi tag, arra utalva, hogy Gyurcsányék a megállapodás keretében olyan körzeteket is maguknak akarnak, ahol korábban magabiztosan nyertek a szocialisták. A párt egyébként éppen ezért tett pénteken új javaslatot a DK-nak, amelyet viszont Gyurcsányék tartottak elfogadhatatlannak, mondván: a korábbi tárgyalásokon kialkudott 55-45-ös arányhoz képest az MSZP most több képviselőjelöltet szeretne. Kérdésünkre a szocialisták elnökségében úgy fogalmaztak, hogy jelen állás szerint öt-tíz választókörzet elosztásában van komoly nézeteltérés a két párt között.

Lendvai Ildikó az Inforádióban pedig arról beszélt, hogy

Botka László visszalépése után az MSZP-nek külsős miniszterelnök-jelöltben kell gondolkodnia. – Nem a pártba kell visszanyúlni zenebohóc módjára, aki egymás után veszi elő a hangszereket, mondván: „van másik”, hanem más körből kell választani jelöltet, aki az MSZP szélesebb szavazói körét is képes integrálni – fogalmazott a szocialisták egykori elnöke.

Lendvai Ildikó arra is kitért, hogy szakértői kormány megalakítását is elképzelhetőnek és célravezetőnek tartja, ha ebben a többi párt is partner. Szerinte ha a szocialisták önállóan indulnának a választáson, akkor is tudnának közösen kormányozni, mert az egészségügyi, az oktatáspolitikai és egyéb kérdések terén nincs nagy különbség az MSZP és a többi demokratikus párt álláspontja között.

Mindeközben Fodor Gábor bejelentette: egyetértenek Molnár Gyula, az MSZP elnöke hétvégi bejelentésével, miszerint a Fidesz vezette kormány leváltására akkor nyílik a legnagyobb esély, ha az ellenzék közös miniszterelnök-jelölttel, közös egyéni jelöltekkel és közös országos listával vág neki a választásoknak.

– A Magyar Liberális Párt továbbra is készen áll a széles körű ellenzéki együttműködésre – közölte Fodor Gábor elnök, aki azt hangoztatta: reméli, minél többen belátják, hogy a széttagolt, összefogásra képtelen ellenzék a Fidesz érdekeit szolgálja.

Támogasson minket - segítse a munkánkat

Zárójel – A szókimondó, hiteles, színes, naprakész oldal. Hiszünk a sok kicsi sokra megy elvben, így minden apró adomány is előrébb visz minket az utunkon.

További részletekért kattintson ide, vagy azonnali támogatáshoz a “PayPal Támogatás” gombra.Szólj hozzá