Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Az Orbán-kormány legalább 2022-ig tervez

Fónagy János – az Orbán-kormány egyik parlamenti államtitkára, nevezetesen az NFM-é – is előkerült a képzeletbeli Fidesz-süllyesztőből. A Mobil Járműipari és Logisztikai Szakkiállítás és Konferencia második napján tartatott előadást, amiben elmondta az arra a napra szánt magyar csodát.

A Orbán-kormány

hőstetteiről dicshimnuszt zengő minden szájra szükség van, különösen most, a szűkre szabott egyéves kampányidőszakban.

Az államtitkár Zalaegerszegen azt mondta, hogy munkaadója, az Orbán-kormány 2022-ig tervez Magyarországon regnálni, hiszen mi más indokolná, hogy ilyen hosszútávú pénzköltést jelentetnek be vele.

Felelős politikus csak addig nyújtózkodik, amíg valószínűsíti, hogy hatalmon marad a formáció, amit szolgál és be tudja váltani ígéretét, ez persze a stratégiák kidolgozására nem igaz. Mondom, felelős és politikus.

Szóval, Fónagy államtitkár azt mondta:

„A kormányzat 2022-ig mintegy 4000 milliárd forintot fordít a magyarországi vasúti és közúti infrastruktúra bővítésére, elsődlegesen a gazdasági folyamatok hatékony kiszolgálása és a versenyképesség fokozása érdekében, de a mindennapi élet megkönnyítése érdekében is”

Biztosan lendített a vasút-terven az a megállapodás, amit a fő-közszolga nemrég Kínával köttetett a mi kontónkra és aminek a részletei  – ki érti miért – nem nyilvánosak,

De ne hagyjuk figyelmen

kívül az összeget: 4.000 milliárdról, azaz 4.000.000.000 millió erre költhető adóforintunkat szórná el erre a kormány, miközben olyan az egészségügy, meg az oktatásügy, meg egyáltalán az ügy Magyarországon, amilyen.

Feltehető, hogy már feni a kaszát minden fidesz-közeli és Mészáros is elindult a bevásárlószatyrával olyan céget keresni, ami alkalmas lehet arra, hogy minden kiírást – ha lesz egyáltalán – megnyerhessen vele.

Fónagy  hangsúlyozta, hogy

„a fejlesztésekre szánt összeg jelentős része hazai forrásból származik, a magyar gazdaság ugyanis ma már képes ennek az előteremtésére.”

Ajánlatos lenne egy orvosi rendelőt felkeresnie, biztosan nem tett jót neki a hirtelen jött nagy meleg, mert épp ésszel ilyet felelős politikus nem ejthet ki a száján Magyarország gazdasági helyzetét számításba véve.

Vagy a „felelős politikus” jelzőt kell lecserélni a neve mellől, és pontosítani „szócsőre”. Mindenesetre érdemes számolni úgy az évszám, mint az elköltendő magyar produktum esetében. Az eszünknek higgyünk, ne az Orbán-kormány pártpropagandájának!

Szólj hozzá