Zárójel

AZ OROSZOK ELVÁGTÁK A „FORRÓ-DRÓTOT”- JÖHET A VILÁGÉGÉS?

A moszkvai katonai tárca szóvivője, Igor Konasenkov vezérőrnagy robbantott a hírrel, bekérették az amerikai katonai attasét, és átadták neki a hivatalos jegyzéket az 1963 óta működő forródrót egyik “melléke” ügyben.

„Az orosz védelmi minisztérium szombattól felfüggeszti a Pentagonnal fenntartott “forró drót” működtetését, amelyet a szíriai légtérben bekövetkező incidensek kiküszöbölését és a légi bevetések biztonságának szavatolását célzó kétoldalú memorandum értelmében létesítettek”

szól a tömör MTI – hír.

Az orosz külügyminisztérium péntek reggel jelentette be, hogy Moszkva a Szíria elleni amerikai rakétatámadás miatt felfüggeszti az arab ország légtérben zajló incidensek elkerülését, és a légi bevetések biztonságát szolgáló kétoldalú memorandum hatályát, melyet 2015-ben kötöttek.

 

Forródrót történelem:

“1963. augusztus 30-án kezdte meg működését a Kreml és a Fehér Ház között a “forródrót”, az állandó, közvetlen kapcsolat a Szovjetunió és az USA vezetése között. A Moszkvát Washingtonnal összekötő `forródrót` létrehozásáról 1963. június 20-án írták alá a szovjet-amerikai megállapodást. Az amerikaiak által forródrótként, a szovjetek által vörös telefonként ismert szerkezet rendszeresítése előtt Kennedy és Hruscsov még közvetítő ügynökökön keresztül tárgyalt a kubai rakétaválság során. A forródrót végén található kezdetleges teleírógépet csak a hetvenes évektől váltotta fel közvetlen telefonvonal.”

(forrás mult-kor.hu)

Putyin veszélyes vizekre evez, és hátborzongató, hogy Magyarország az Ő birodalmát tekinti követendő példának.

Keress itt - Csak írd be, hogy mit keresel....és ENTER