Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Az összes kormányzati hazugság a menekültválságról

Amíg az Orbán-kommunikáció a menekültválsággal eteti szeretett népét, addig nem foglalkozunk a valódi problémáinkkal. A B1 blog összeszedte, hogy mit hantázott a nemzet vezére a menekültekkel kapcsolatban.

Az összes kormányzati hazugság a menekültválságról

Orbán Viktor kormánya még véletlenül sem képes igazat mondani

a menekültekkel, az Unióval, a kvótaperrel és Soros Györggyel kapcsolatban. Igyekeztünk összeszedni minden kormányzati hazugságot – nem volt könnyű.

1, Magyarország a határra épített kerítéssel megvédte Európát – kiegészítése: nem az EU-török megállapodás miatt csökken a menekültek száma.

Hazugság: A tagállamoktól származó hivatalos, uniós statisztika szerint Olaszországba augusztusban 81 százalékkal kevesebben érkeztek, mint egy évvel korábban, Görögországba a 2016. márciusa óta 97 százalékkal kevesebben jöttek. Az Égei tengert bizonyosan nem Orbán kerítése zárta le, sem a Földközi Tengert.

2, Az Európai Bizottság újabb kötelező, betelepítési kvótát akar, egyben emeli a most elosztandó menekültek számát.

Hazugság: épp az ellenkezője igaz. Már a 2015-ben elfogadott mechanizmus szerinti 120 ezres számot is 96 ezerre csökkentették és várható további mérséklés. Vagyis Magyarországnak már nem is 1294 menekült kérelmét kellene elbírálnia, hanem ezernél is kevesebbét.

Hazugság: maga a Bizottság jelentette be: nem működik a kötelező kvóta, más megoldást kell keresni.

Hazugság: az Európai Bizottság nem döntéshozó szerve az Európai Uniónak.

3, Brüsszel meg akarja mondani, kivel éljünk együtt. Ez a nemzeti szuverenitás alapja, erről senki nem mondhat le.

Hazugság: a Miniszterek Tanácsa többségi szavazással fogadta el a menekültek szátosztásáról szóló döntést, nem az Európai Bizottság. Nem betelepítésről van szó, hanem menekültkérelmek elbírálásáról.

Hazugság: hiszen jelen pillanatban is élnek Magyarországon olyan külföldiek, akiknek a magyar állam nem adott erre külön engedélyt. A schengeni övezethez való csatlakozással nem ellenőrizzük a Magyarországra érkező uniós állampolgárokat, emellett az EU-hoz való csatlakozással elfogadtuk a személyek szabad áramlásának elvét. Ahogy százezres létszámban élnek külön engedély nélkül magyarok külföldön, ugyan úgy érkeznek ide is idegenek.

4, Brüsszel milliókkal támogatja az elosztási mechanizmusba bevont menekülteket.

Hazugság: a mechanizmusba bevont menekültek után 4 millió forintnak megfelelő eurót a befogadó állam kapja, nem a menekültek. Épp az adott állam extra terheinek enyhítésére.

5, Brüsszel nem hajlandó fizetni a magyar intézkedések, kerítés-építés után, miközben több országnak – például Bulgáriának – kifizették az ottani kerítés költségeinek egy részét.

Hazugság: az Unió eddig is több millió eurót adott a határvédelmi intézkedésekre és az ellenőrzésekre Magyarországnak. Emellett most is nyitott az a közel 5 millió eurós alap, amelyből jogos költségekre hivatkozva lehívhat Budapest.

Hazugság: egyetlen országban sem finanszíroztak uniós pénzből kerítés-építést.

Tovább is van, mondják még

6, A kvótaperben a bíróság politikai döntést hozott. Az ítélet semmire nem kötelezi Magyarországot, ez alapján nem lehet kötelezettségszegési eljárást kezdeni az országgal szemben.

Hazugság: eljárásjogi ítélet született arról, hogy a Miniszterek Tanácsa jogszerűen hozta-e meg a kvótáról szóló uniós határozatot. A bíróság mindössze annyit vizsgált és mondott ki: szabályos volt a döntés, megfelelt az EU határozat-hozatali mechanizmusának.

Hazugság: az ítélet alapján Magyarországnak végre kell hajtania a 2015 szeptemberében elfogadott határozatot.

Hazugság: kötelezettségszegési eljárás már el is indult Magyarországgal szemben, az Európai Bizottság mindössze az ítéletig felfüggesztette azt, hisz a pernek épp az volt a tárgya, hogy hatályos-e a jogszabály. Minthogy az, az eljárás hamarosan fel fog pörögni.

7, Az Európai Unió Magyarország akarata ellenére is el akar fogadni egy felső korlát nélküli elosztási mechanizmust.

Hazugság: a tagállami vezetőkből álló Európai Tanács 2016-ban úgy döntött: csak egyhangú döntéssel fogadnak el a jövőben kvótára vonatkozó döntést, egyetlen tagállam is megvétózhat bármilyen határozatot. Ennek a döntésnek a következménye, hogy azóta egyetlen ilyen jellegű döntés sem született.

8, Soros György egymillió menekültet akar Európába telepíteni évente.

Hazugság: Soros György 2015-ben egy nyilvános tanulmányában vetette fel ezt az ötletet. Egy évvel később már 300 ezret javasolt csak. Soros saját javaslatait fogalmazta meg, ahogy megtették ezt rajta kívül több százan, ugyancsak az uniós döntéshozók körén kívül.

9, Soros minden államba betelepítene menekülteket.

Hazugság: Soros javaslataiban külön hangsúlyos elem, hogy kizárólag az államok önkéntes felajánlásai mellett jöhetne létre a befogadás.

10, Soros milliókat adna minden egyes menekültnek, ezzel is csalogatva őket Európába.

Hazugság: Soros javaslata is – menekültenként egyszeri, 12 ezer eurós támogatást – a befogadó államok költségvetése kapná, nem a menekültek.

A  kormányközeli médiában mostanában divatos kifejezéssel éljünk: ennyike.

(forrás: b1blog.hu)

Kapcsolódó írásaink:

New York Times: Szégyen, amit az Orbán vezette Magyarország tesz

László Petra – a menekült-rugdosó operatőr – a Demokrata kormánylap csapatát erősíti

Szólj hozzá