Zárójel
Balatonfenyvesen beáldozták a nyaralókat a gazdagok hobbijának
fotó: balatontipp

Balatonfenyvesen beáldozták a nyaralókat a gazdagok hobbijának

A Fenyves Yacht Club 500 méteres betonmólót építtetett a tóba Balatonfenyvesen, így a környező strandok a felhalmozódó iszap miatt tönkre mehetnek. 

Balatonfenyvesen beáldozták a nyaralókat a gazdagok hobbijának
fotó: balatontipp

Balatonfenyvesen az iszap az úr

Ahogy azt a Zárójel megírta, nem egyedi eset a Balatonfenyvesi, Lellén sem más a helyzet. Sokaknak nagy öröm és egész évben várva várt kikapcsolódás a pár napos, vagy hetes balatoni pihenés. Azok, akiknek Balatonfenyvesen van nyaralójuk, vagy ezt a tóparti várost választották üdülésük célpontjává, kellemetlenül csalódtak.

A “néplavórnak” annyi

A környező strandokon itt-ott már térdig ér az iszap. Persze ez mit sem zavarja azokat, akik több tíz milliós vitorlásokon pezsgőznek önfeledten.

Az N1TV stábja a saját szemünkkel akarja láttatni, mi történik a környéken.

OLVASTAD MÁR?   Hosszú Katinka is emberből van65 hozzászólás

 • Hogy lehetnek ennyire , gusztustalanul pofátlan erkölccsel megáldva ! Ez nekik jó ,szép így , hogy lehet fürödni ! A sár dagonyázó a disznóknak való , nem az embereknek ! Szégyen ! Ők meg röhögnek ezen !

 • Mi vagyunk a hunyók,mert hagytuk magunkból hülyét csinálni!!A saját jogainkért képtelenek vagyunk harcolni,csak rinyálni tudunk!!!

 • 89 elott vagy utan ? Keso banakozni hacsak nem keszulnek egy Libyahoz hasonlo Magyarorszagra. Itt ebben az orszagban az MSZP vagy hasonlo part nem lesz hatalmon az biztos. Nincs tobb szocialis ghetto vagy egyeb szar. Csak onalloan holgyeim es uraim.

 • Ha majd eltakarította a magyar nép ezt a fidesz-bandát a hatalomból, akkor el kell bontatni ezt a környezetromboló mólót.

 • Érdekes ha 10 db téglát akarnék beletenni a balatonba nekem már akkor a vizügyi hatóságtól kellene engedélyt kérnem.
  Hogyan valósult meg ez a beruházás hatásvizsgálat és vizügyi hatósági engedélyezés nélkül?
  Van elképzelésem hány illetékes járt ezzel a beruházással jól.
  Ha buknak a csalók remélem bontatják is

 • Ilyenkor hol vannak a környezetvédők ? A herlyiek pedig követeljék az eredeti állapot visszaállítását. Én biztos elmennék a bíróságra is. Az európaira, nem Polt féle cirkuszra.

 • A kapzsiság,pénzéhség eredménye!!! Mindent tönkre vágni a saját,haverok meggazdagításáért!!!! Most így jó???!!!Miért nem lázadozik az ország??!! Nem szúrja a nép szemét!!???A látvány riasztó!!!!! Lassan lemondhatunk a Balatonról !!!!Ezt is a jó barát lölö kezébe juttatta!!! Semmi sem szent!!!Mindent akarnak,és visznek is!!!! Megérte???!!

 • Ha a fidesz marad jővőre kormányon el bucsuz hattok a balatontol mert ki tilt csak a csokosok és a segg nyalók maradhatnak . Az iszapot meg kőszőnhetik fenyves polgár mesterének a nagy eszünek.

 • Mit kell megint nyafogni? Vegyenek a pórok is jachtot, oszt kész! Úgyis emelkednek a magyar átlagbérek, nem? Különben sem a gazdagok kiváltsága a lényeg ebben, hanem a sok rozoga nyugger, mert iszappakolásért nem kell sorban állni az SZTK- ban! Van még kérdés? Mészáros úr meg köszöni, jól van, tisztességesen és becsületesen dolgozik tovább! Nemsokára leviszik a felcsúti kisvasutat előbb a Balatonhoz, aztán az Adriára! Ott is van ám jachtjuk! Gyarapodni kell elvtársak, nem panaszkodni! Majd jön Soros György és csinál egy új Balatont a proli szektornak!

 • Majd halgasátok Március 15.én a nagy dumát hogy ki az igazi hazafi és ki nem? És fütyülni nehogy probálj mert elvisz a rendör! De jó hazafinak nemcsak március 15.én kellene lenni hanem mindig! Ovakodjatok azoktol akiknek a legnagyobb kokárdája lessz! Azok szokták kabzsiságbol a legnagyobb kárt okozni a hazának!

 • Megtanulhatna MAGYARUL ìrni ! Jobb lenne ha megtartanà magànak a vèlemènyèt ! Ez az orszàg soha nem volt romània , tessèk ott hőbölögni !

 • A jachtklub tagjai szerint “néplavór” mert ők sokmilliós medencékhez vannak szoktatva

 • Mária Szép Nem akarják lenyomni a torkunkon, hanem már amikor az ötlet megszületett, le is volt nyomva, hiszen itt nincs apelláta, ha az “urak” valamit a fejükbe vettek!

 • Tudjuk, orbánnak már a pelenkája is kokárdából volt! Kár, hogy az anyja a szarral együtt nem dobta ki a genyót. Elég lett volna, ha megtartja a kokárdát!

 • Egy büszke országban az ilyet tarkólövéssel honorálják! Mi meg annyira Európaiak lettünk, hogy csak a demokratikus választásokkal szeretnénk eltávolítani azt a fekélyt, amihez lassan a szike is kevés lesz!

 • Mária Szép Maga meg az onhoz hasonlo kameleonok jobb lenne ha megtartana maganak a kis ” magadj meg onmagadnak, szlogenjet” nagyot segitene a kozhangulat emelesen. 🙂

 • Milyen proli megoldás majd 500 métert gyalogolni a mólón a hajóig! A móló legyen olyan széles, hogy autóval lehessen menni és parkolóhely a hajónál!

 • Nem gondolom, hogy az emberi jogok bírósága értékelmé a visszamenőleges jogalkotást. Ez csak itt lehetséges, mert a bíróság, az alkotmánybíróság, és mi hagyjuk. hogy ez megtörténhessen.

 • Harmadik éve járunk Fenyvesre, és évről-évre romlik a víz minősége. Egyre iszaposabb és hínárosabb. Idén pedig már volt olyan szakasz, aminek konkrétan “szaga” volt. Nagyon kiábrándító, mivel szeretünk/szerettünk oda járni. 😞

 • … micsoda propagandafogás…lázadjunk az új és a jó ellen… hihetetlen hogy össze vissza irkál mindenki mindent… pluszban felhasználnak 2003 mas képeket hogy jól átverjék megvezessék az embereket. nem kellene mindent elhinni hanem utána kellene kicsit nézni.érdekes módon évről évre előjön ez a probléma és soha senki sem bizonyította be hogy a kikötőnek köze lenne az akár 3-4-5-10 km re lévő strandok feltöltődése miatt. az iszap teljes mértékben foltokban jelent meg nagyjából 2,5 éve a kikötő építésének kezdete előtt és azóta az áramlat ide – oda pakolgatja. sőt ha valaki picit is utánanézne akkor látná hogy a fenyvesi nagy szabadstrand előtt pont hogy gátolja az iszap/ lebegtetett hordalék lerakódását… nem kell mindenben struccpolitikát fojtatni. nyissuk ki a szemünket és gondolkozzunk.

 • a kép amit felhasználtak az pedig ugyebár az egyik 2003 mas a másik meg 10 km arrébb lévő strand és felhívnám mindenki figyelmét hogy a 10km es távolságon nem összefüggő képen lévő strand és a kikötő között több tucat strand lejáró van ahol még nyomát sem látni a feltöltődésnek. a feltöltődés az a strand mindig is rossz helyen volt. Őrház vége…

 • Az újságíró kollégának a szerkesztéskor talán nem ártott volna odafigyelni arra, hogy a belinkelt video egy évvel ezelőtti! Így enyhén szólva is csúsztatás a cikk.

 • Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
  Balatonfenyvesi nyaralótulajdonosként érdeklődni szeretnék, hogy hol készültek ezek a képek, mert akárhogy is nézem itt Balatonfenyvesen én ilyet nem látok! Örömmel fogadtam volna, ha a riport során megkérdezik azokat az embereket (és bátram állíthatom, hogy sokan vagyunk), akiknem örömet okoz a kikötő. Pedig hajónk az nincs, de tapasztalatunk igen, mert amióta az eszemet tudom iszap itt mindig volt, de legalább most kikötő is van, ami élményt, szolgáltatásokat, minőséget és turistákat hozott a településre. Nem is értem ezek után, hogy ezen az ‘elviselhetetlen giga monstrumom’ miért sétál rengeteg ember és miért hallom hogy milyen élményt jelent oda leülve gyönyörködni a Balatonban?

 • az első kép 2003 ban készült mikor a balatoni vízállás tényleg kritikusan alacsony volt a másik pedig Balatonmáriafürdő Őrház u. végén lévő strand ami szintén egy évnél idősebb kép… az igénytelen népvakítás 3 összevágott hír és a lájkvadászat és olvasottsági értékek javítás… és persze akik csak gondolkodás illetve a félrevezetettek uszítása a kikötő ellen ami szerintem kifogástalan és teljesen jól működik mind fizikálisan mind turisztikailag is! am bulvár rovatban szerepel a cikk… igazi bulvár szemét!!! 😉

 • m tamás és Berkes Rodek Nóra!
  Én elhiszem hogy a felvételek nem mostaniak.Én meg a Balaton partján nőttem fel,ismerem a Máriai helyzetet is,mivel berényi vagyok.Nekem ott verte ki a cikk a biztit,hogy a vízügy azt merte nyilatkozni,hogy nincs hatástanulmány,és környezeti vizsgálat.Magyarul úgy építették meg a kikötőt,hogy azt se tudták hogyan fognak beavatkozni az ökológiába.Elhiszem hogy szép lett,élvezet rajta sétálgatni,stb,stb.Meg fogja inni ennek a levét a fenyvesi nép is,meg a part is.Tetszik tudni be lehet drasztikusan avatkozni a természetbe,csak majd a természet is vissza fog szólni.Az iszaposodás megfigyelhető volt a kikötő építése előtt is,de nem ilyen mértékben.A drága szép kis kikötőjüket pedig egy jó pár év múlva úgy tele fogja hordani a víz iszappal,hogy győzik majd a számlát kifizetni.Érdekes mód eddig azért rinyált a narancs polgi fenyvesen,mert annyira magas volt a vízállás,hogy elmosott mindent a parton.Érdekes mód mióta nekiálltak a kikötőnek,és elkészült,minden rendeben van.Csak nem kapott egy borítékot,vagy egy telefont föntről hogy mostantól kuss van,mert elkészült a kikötő?Nem leszek meglepve,ha a vízügy majd kijön jövőre egy szép jelentéssel,hogy nem hogy rosszat tettek volna,de még jobb is lett a Balaton áramlása.Aztán majd 10-15 év múlva mikor már remélem nem a hazudozó rabló banda lesz a T. házban,érdekes mód ki fog derülni,hogy mekkora kárt tettek fenyvesen.De hát addigra már senki nem fogja vállalni a felelőséget.Ez pont olyan,hogy valakin végrehajtanak egy műtétet,de fogalmuk sincs az orvosoknak,hogy jót,vagy rosszat tesznek vele.Aztán pár év múlva jönnek a szövődmények.Szóval én ennyire nem lennék elájulva.Ok a kikötő,de ne fél km-el a tóba benyúlva.De hát majd a természet eldönti hogy akkor Ő erre most mit lép.És nekem senki ne jöjjön azzal hogy 10km-re lévő strandon mi a helyzet!A Balaton azért ennél kicsit összetettebb!Áramlások,hordalékok áramlása,stb.Gyerek koromban volt egy tag aki belefulladt berény előtt a vízbe,majdnem a zala torkolatánál találták meg!3-4km!Szóval az hogy a kikötőtől 10km-re problémák vannak,igenis lehet a móló oka.Sőt!Én el tudom képzelni,hogy még messzebb is kárt tud okozni ez a monstrum.A Balatont egy élő organizmusként kéne ám tekinteni,nem pedig település előtti strandonként!További szép nyarat!

 • Kedves zsibibzsa
  Az hogy valaki vakon kormányellenes és mindent ráakar húzni a korrupcióra nem ér fel egy szakvéleménnyel. A kikötő építésének tanulmányozása már jó pár kormány megválasztása előtt megtörtént illetve elkezdődött. Az hogy akkoriban egy független intézet mely oldalra húzott az teljesen mindegy és akkor sem tud ellene senki mit tenni. De ha ennyire jól tájékozódott és ott élő vagy akkor biztosan azt is tudod hogy mikor a Balatonmáriai mólót megépítették akkor annak a hossza is 400 méter volt és a berényi öböl mégsem töltődött fel Keszthelyig azalatt a közel fél évszázad alatt de ha már móló vs móló a mária móló nagyobb hatással van berényre és a máriai strandokra csak ugye az ott van régóta nincsen min csámcsogni. Továbbá a Zalábol beérkező lebegtetett hordalék és a Keszhelyi öböl aljzatából felszakadó homok rakódik le nagy valószínűséggel amik a Keszthelyi öböl rendszeres kotrásának hiánya okoz szintén Berény… ugye ugye mikor volt ott utoljára kotróhajó hogy megtörje az áramlatot hogy még berény előtt lerakódjon a hordalék. A móló mellett biztosan halmozódik fel hordalék csak a keletkezése nem mindegy és az hogy honnét hova kerül. A máriai állapotokra meg annyit hogy már több száz éves feljegyzésekben szerepel az iszap szabálytalan és váratlan megjelenése ami miatt !!! ÉVEKRE !!! le kellett zárni partszakaszokat akkor amikor egy móló sem volt a környéken. amit a belefulladt emberről írtál az meg csak azt igazolná az általad említett helyzetben hogy a móló megfogja a hordalékot mert le kellene rakódni a keleti oldalán ami nem történik meg.