Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Balavány György: reggel, éjjel meg este hazugságokat mantrázol annak a népnek, amelynek az adóforintjaiból élsz

Balavány György, a Heti Világgazdaság online oldalán keményen megsorozta Balog Zoltán emberminisztert. Nem kímélte: fejére olvasta az elmúlt nyolc évet, amelyben a lelkész miniszter szemrebbenés nélkül szolgálta ki tartóját, hűbérurát Orbán Viktort.

Rövid szemlénkben az írás néhány jellemzőnek gondolt részét emeljük ki olvasóink számára.

Balavány szerint  Balog  pontosan tudja, hogy ezt a kormányt és környezetét át- meg átjárja a korrupció. Nem érti, hogyhogy nem fél, amikor közpénz milliók válnak kenőpénzzé körülötte:

“Zoltán, miniszter úr, csöppet sem vagy buta ember. Ha az lennél, mentségedre szolgálna. Talán naiv voltál egy ideig, de ma már lehetetlen nem tudnod: az állampolgárokat semmibe vevő, zsarnoki és mélyen erkölcstelen hatalmat szolgálsz. De nem, nem is jól mondom. Az állampolgárokat semmibe vevő, zsarnoki és mélyen erkölcstelen hatalmi gépezetet működtetsz. És ez sokkal nagyobb törvényszegés, mint az, hogy lazán átléped a lelkészi jogállásra vonatkozó egyházi rendeletet. “

Balavány György: reggel, éjjel meg este hazugságokat mantrázol annak a népnek, amelynek az adóforintjaiból élsz
Balavány György: reggel, éjjel meg este hazugságokat mantrázol annak a népnek, amelynek az adóforintjaiból élsz

Sokunk véleményét fogalmazta meg a publicisztika írója, amikor a lelkész miniszter tárcájához tartozó területekről kérdezte Balogot:

“Azt mered állítani, hogy az életveszélyes magyar egészségügy rendben van, és aki mást állít, az csak hisztériát kelt? Zoli, én elhiszem, hogy VIP-osztályokon nincs gond, és ha a miniszter beteg, nem a várólista végén köt ki. De pontosan tudod, hogy a te kipárnázott világod nem a magyar állampolgárok világa. Reggel, éjjel meg este hazugságokat mantrázol annak a népnek, amelynek az adóforintjaiból élsz.”

Balavány hiányolja Balogból az empátiát, az emberséget, a tisztességet:

“Zoltán, miniszter úr, sok millió „emberi erőforrás” van e hazában, akiket mélyen megbotránkoztat, hogy az egészségügy, az oktatás, a kultúra lezüllesztésén fáradozó állami vezető egy református lelkész. Ha valahogy ki nem jössz ebből az egészből, tudod, mi lesz belőled a végén? Kapcarongy, vagy az se. Nem bántásból, hanem féltésből mondom. Amikor recsegve összeomlik a rendszer, a sajátjaid is megtagadnak majd, akiktől hűséget és elismerést vártál.”

Forrás: hvg.hu

...

Szólj hozzá