Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Balog Zoltán hazudik, vagy nem akarja tudomásul venni a tényeket?

Balog Zoltán hazudik, vagy nem akarja tudomásul venni a tényeket? Balog Zoltán miniszter szerint az Országos Roma Önkormányzatnak az elmúlt huszonöt évből volt négy botránymentes éve, amikor Farkas Flórián volt az elnök.

Balog Zoltán
Balog Zoltán. Fotó: ThalerTamas

Botránymentesen?

Nos, Farkas 11 éven át volt az ORÖ, illetve jogelődei elnöke, ha ebből négy volt botránymentes, akkor a többi hét nyilván botrányos volt.

És valóban. Vezetésével az ORÖ másfél milliárdot költött el a Híd a Munkába Program keretében. Erről éppen Balog minisztériuma mondta ki, hogy a célokból szinte semmi nem valósult meg, ezért a támogatás visszafizetésére kötelezték az önkormányzatot. Balogot azonban, úgy tűnik, erről elfelejtették értesíteni.

“Csak tiszta kézzel lehet részt venni a roma politikában”

– méltatta Balog azt a Farkast, aki ellen több büntetőeljárás is zajlik csalás, költségvetési csalás és közokirat-hamisítás gyanújával. A miniszter szerint azonban Farkast alaptalanul vádolják, mintha bizony a Polt Péter vezette Fideszes ügyészség arról volna híres, hogy kormánypárti politikusok ellen folytat boszorkányüldözést.

Nehéz eldönteni, hogy Balog Zoltán ilyen arcátlanul hazudik-e az ország szemébe, vagy olyan súlyos pszichés problémákkal küzd, ami a külvilág tényeinek teljes semmibevételét eredményezi.  Akár így, akár úgy, a Demokratikus Koalíció szerint semmi keresnivalója a miniszteri bársonyszékben.

Niedermüller Péter

Szólj hozzá