Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Balog Zoltán: kitűnő a magyar egészségügy, a miniszter ünnepelne inkább

Kitűnő a magyar egészségügy, csak nagy a csatazaj körülötte – mondta Balog Zoltán miniszter hétfőn, a Semmelweis-nap alkalmából, miközben a csatazaj más emberi halandónak az életébe kerül.

foráás: index.hu
foráás: index.hu

Forrósodik a hangulat

És mindez csak a választások miatt van, rendkívül kemény csatára számítanak az egészségügy és a politika területén is – mondta Balog. A miniszter az ellenzéki média manipulációjának nevezte az egészségügy helyzetéről kialakult képet, és inkább ünneplésre hívott fel mindenkit . Ünnepelni a csatazaj ellenére, mert az a csúnya média hamis hírekkel manipulálja az olvasóit, hogy mindenki azt gondolja, az egészségügy úgy ahogy van, rothad és roskadozik a rablógazdálkodás súlya alatt.

 

Manipulatív kommunikáció

A leghatásosabb védekezés a kiszámított és mocskos cinizmus,

“Mutassanak egy olyan egészségügyi rendszert, amit ne lehetne támadni”,

-mondta Balog.

Ezt persze a földi halandókat, akiknek sajnos a László kórház gyermek-intenzív osztályán feküdt a gyermeke, amit orvoshiány miatt bezártak, mert tömegesen felmondtak a nővérek és az orvosok, akiknek emiatt ellátatlanok maradnak a beteg gyermekeik, nem nagyon nyújt vigaszt.  És annak sem, aki egyetlen egyszer megfordult már bármelyik állami intézmény akármilyen osztályán, és egy napot eltöltött ott.

Manipuláció

Az egészségügy, ahogy a kormány, vagy Magyarország is jobban teljesít”.

Mindig lehet egy olyan történetet találni, amivel lejárathatják a kormányt, és a jól működő egészségügyet, hiszen nagyon sok mindenre büszkék lehetünk

-mondta minden pironkodás nélkül Balog Zoltán miniszter és tiszteletes. Az álhírek gyártásával nem csak a kormányt, hanem az egészségügyben dolgozókat is lehetetlen helyzetbe hozzák.

Bátornak kell lennünk a valóság bemutatásában, és a miniszter úgy gondolja , hogy ebben a kormány élen jár, mivel bemutatta az egészségügy helyzetét, és eközben olyan szavakat mondott, hogy kendőzetlenül, őszintén, szigorúan, radikálisan, és valósághűen.

Gyógyszer, gyógymód, finanszírozás

“Mindennél fontosabb a bizalom”

– mondta szintén Balog. A bizalom – azoké, akiknek megszűnik a gyógyszer-támogatása, vagy azoké, akiknek éveket kell várniuk egy bokaműtét kapcsán, mert a magánkórházak megfizethetetlenek, vagy azok is ebben a sorban állnak, és bíznak a kormányban, akik a fent említett példából okulva, aggódnak gyermekük egészségéért?

A beszéd csúcspontján a miniszter a kórházak felszereltségéről, és az egészségügyi rendszerében való hitről beszélt. Végezetül arról, hogy betegként mindent megkaphatunk, amit ma az egészségügy adni tud, másfelől megtesznek értünk mindent, ami emberileg lehetséges. Ez utóbbiról megfelelő feltételek hiányában valóban nem tehetnek a halálra hajtott orvosok.

Balog Zoltánnak ezek után kérte, hogy

“bízzunk a kormányban”,

és ígérte, hogy az államigazgatás is mindent megtesz azért, hogy a gyógyító munka  “még” hatékonyabb legyen.

Szólj hozzá