Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Halálos beteg édesanya új családot keres kisfiának

Az egész világot körbejárta és megrázta  történet, amiről  a hazai sajtóban a Bors számolt be először. Egy   26 éves, halálos  AIDS-beteg  asszony új szülőket keres 5 éves kisfiának.

 

Halálos beteg édesanya új családot keres kisfiának
Fotó: internet

Megható vallomás a Channel TV-n

A szibériai  AIDS-betegasszony fájdalmát és azt hogy miként akarja megoldani gyermeke jövőjét a Chnnel TV tárta fel egy falkavaró riportban.

Igyekszem nem tükörbe nézni. Folyamatosan hullik a hajam és lefogytam. Bármelyik pillanatban lebénulhatok (…) Napról napra rosszabbul érzem magam, már csak azt szeretném, hogy találjak a fiamnak egy szerető családot.

mondta az anya.

A riportból az is kiderül, hogy fia szerencsére nem fertőződött meg, viszont arról sem tud, hogy édesanyja haldoklik:

Senki sem tudja, hogy mennyi időm van hátra. Talán hónapok, esetleg egy év. A gyógykezelés már nem segít. Csak éjszakánként sírhatok, mikor a fiam nem lát. De néha mellé fekszem, ez segít. Nappalra minden erőmet össze kell szednem érte.

Az asszony havonta tíz napot tölt  kórházban, mert a betegsége miatt legyengült az immunrendszere és szinte minden fertőzést  elkap. Vannak napok, mikor nehezére esik még  levegő vétel is máskor pedig annyira elgyengül, hogy a kanalat is alig bírja tartani, vagy kiesik a pohár a kezéből, ha inni akar:

Tudni akarom, hogy Artem jó kezekbe kerül (….) Az új szülei biztosítanak majd neki játékokat, iskoláztatást: mindent, amit én már nem adhatok meg.

Élet a  halál árnyékában

Fájdalmas lehet az AIDS-beteg  anyának, ahogyan próbálja gyermekét felkészíteni azokra az időkre, amikor már nem lehetnek együtt:

Néha megkérdezem tőle: mi lesz, ha egy nap el kell mennem, és nem vihetlek magammal? Kérdéssel válaszol: miért? Csak azt tudom erre felelni, hogy egy nap, ha kicsit idősebb lesz, majd megérti.

Majd következik a riport talán legfájdalmasabb, legdrámaibb mondat:

Próbálok úgy viselkedni vele, hogy ne ragaszkodjon hozzám az anyjaként.

A fiú apjára és rokonaira nem számíthat, életkörülményeik nem olyanok, hogy rájuk lehetne bízni a kisfiút. Ezért fordult a halálos kórral küzdő édesanya a nyilvánossághoz.

A mit sem sejtő, ötéves  fiúcska a riportban arról beszélt, hogy kicsi buksijával hogyan képzeli el a jövőt:

Amikor felnövök, lesz egy saját házam, ott fogok élni az anyukámmal

Orvosai sem tudják, hogy az édesanyának mennyi időt engedélyez a sors. Csak bízhatunk abban, hogy ereje kitart addig, míg megnyugtatóan gondoskodni tud fiáról. Akkor nyugodt lélekkel tudja majd a földi létet itt hagyni. Ennyit megérdemelne a kegyetlen élettől.

Forrás: borsonline

Szólj hozzá