Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Bojár Gábor: aki háborút akar, válassza Orbán Viktort

Bojár Gábor, a Graphisoftot és az Aquincumi Technológiai Intézetet alapító milliárdos üzletember, a Magyar Nemzetnek adott interjút

Elmondta, hogy bár az ellenzéki pártok közül értékrendben nem Karácsony Gergelyé áll hozzá a legközelebb, csatlakozott a politikus tanácsadó testületéhez, mert úgy érzi: segítenie kell a Fidesz leváltásában:

” Egyszerűen úgy érzem, ha segíteni tudok a legnépszerűbb ellenzéki politikusnak a NER leváltásában, vagy legalább korlátozásában, akkor ezt meg kell tennem. ” /…../ ”  Nem szeretném életem hátralévő részét úgy leélni, hogy szégyellenem keljen magam, mert tehettem volna valamit ez ellen a rendszer ellen, de nem tettem.”

A demagógiát normális esetben károsnak tartja.

Ha normális választási rendszerben és demokráciában élnénk, akkor hangosan harcolna a népszerű, de nem racionális javaslatok ellen:

“De most nem abban élünk. Az, hogy számomra néhol idegen elemek is vannak Karácsony programjában, az a kisebbik baj, és a tanácsadó testületben talán tompítani is tudom ezeket. De amit a Fidesz csinál Magyarországgal, az történelmi bűn, és ezzel szemben úgy érzem, azt kell elfogadni, ami legjobban hat a választókra, még ha annak nem is minden elemével értünk egyet.”

Bojár Gábor: aki háborút akar, válassza Orbán Viktort
Bojár Gábor: aki háborút akar, válassza Orbán Viktort

Nem hiszi, hogy az emberek szeretik ezt az arrogáns, urizáló stílust, ami a Fideszt jellemezi, és talán a Fidesz-szavazók között is vannak, akik nem értenek egyet a közoktatás tudatos lezüllesztésével, amivel kihagyjuk a XXI. század talán soha vissza nem térő lehetőségeit:

” De mindenekelőtt az emberek nem szeretik azt az óriási mennyiségű közpénzlenyúlást, ami szemérmetlenül történik.” /…/  ” A vállalkozó szellem megölése a legnagyobb kár, amit a haveri kapitalizmus kiépítésével tesz a Fidesz. És persze a Nyugattól való távolodás. Arról ma már nincsen szó, amit pár évvel ezelőtt huhogtam, hogy kilépnénk az unióból. Erre nem lesz szükség, mert elkezdődik egy valódi unió létrehozása, de már nélkülünk. Ezt hívják kétsebességes Európának, ahol a gyorsabb fokozat az igazi unió; nevezhetjük Európai Egyesült Államoknak is. Ezen kívül pedig lesz egy sokkal lazább gittegylet, mi ebben fogunk maradni.”

Az üzletember részletesen beszélt arról, mit gondol a Fidesz nyolc év óta tartó uralmáról:

” A Fidesz legnagyobb bűne az, amit a lelkekben csinál: a hatalom érdekében a gyűlöletet szítja, egy alapvetően békeszerető, befogadó nemzetből gyűlölködő nemzetet nevel. Szerintem sokaknak elege van abból, hogy mindig valakit gyűlölni kell, Brüsszelt, a migránsokat, Soros Györgyöt. Ezért gondolom, hogy ellenzéknek közös jelszava lehetne: béke, vagy Orbán.” /……/ ” Persze aki háborút akar, annak nem tudok jobbat ajánlani, mint Orbán. Orbán focista, mindig keresi az ellenfelet akivel harcolni lehet.”

Bojár kiemelte, Soros György egy olyan eszme mellett áll ki, amelyet egykor Orbán is a magáénak vallott: a liberalizmus, a nyílt és befogadó társadalom eszméje mellett:

” Szerintem Orbánnak személy szerint semmi baja Sorossal, csak ki kellett találni egy arcot, aki ellen gyűlöletre lehet buzdítani. Orbán azt a mondatot kapta fel, hogy Soros egyszer valahol leírta, hogy az unió évente akár egymillió migránst is tudna integrálni. Aztán maga Soros is lejjebb vitte ezt a becslést. De ez becslés, nem program. Ő egy gazdag filantróp, aki egy jobb világért, elsősorban szülőföldjéért, Magyarországért sokat tett.”

...

Szólj hozzá