Zárójel
Boljár Gábor: Rendkívüli állapot Magyarországon?
fotó: hvg

Bojár Gábor: “Rendkívüli állapot Magyarországon”

Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója a mai magyar közállapot alapján vészjósló következtetésre jutott.  168 órának adott interjújában arról beszél, hogy  a Fidesz, akármennyire is kapálózik ellene, jelentősen veszített támogatottságából. Nagy számban vannak  akik beleuntak a gyűlöletkampány ócska kijelentéseibe, a naponta felbukkanó sumákságokba, és elfordulnak a párttól. Nekik már nem hitelesek Orbán mondatai, átlátnak a demagógián.

Boljár Gábor: Rendkívüli állapot Magyarországon?
fotó: hvg

Mivel létkérdés számukra,

hogy megnyerjék a 2018-as választást, hiszen csak így kerülhetik el a felelősségre vonást, minden eszközt fel fognak használni, hogy elérjék a vágyott célt. Ez késztethette Bojár Gábor üzletembert, hogy megfogalmazza kétségeit:

 „Jósolni nem tudok, de megmondom, mitől félek. Ha a kormány látja, hogy a népszerűségvesztést nem tudja megállítani és elfogynak a tartalékai, akkor a durvuló közbeszéddel olyan helyzetet készíthet elő, amelyben elszabadul az erőszak. Erre való hivatkozással pedig kihirdethető a rendkívüli állapot, és elmaradhat a választás”.

A lehetőséget mindenesetre megteremtették, amit alaptörvényben is rögzítettek.

Az újságírói kérdésre, ami azt firtatta,

hogy nem tartja-e túlzásnak a gondolatot, így felelt:

„Remélem, az. De Orbán van ennyire logikus és számító, igaz, mostanában többször tévedett. […] Minél inkább vesztésre áll, annál inkább durvul majd minden. Futballhangulatot hozott az országba. Sajnos nem nehéz kiengedni a gyűlölet szellemét a palackból.”

A közbeszéddel kapcsolatban nemrég, a köztársasági elnöki beavatóján Áder is szólt:

„Közbeszédünk színvonala az utóbbi időben drámai mértékben romlott. Itt és most mindezért nem akarom porciózni a felelősséget. De a politikai számosság okán mindig a kormánypártoké a nagyobb. Nem érdemes méricskélni, ki kezdte előbb, ki volt először a durvább, ki lépett át először egy határvonalat. Közös a felelősségünk a közbeszéd jelen állapotáért. Közös a felelősségünk a hogyan továbbért. Egy év van még a választásokig, a választópolgárok többsége biztosan nem akar ez idő alatt egy kitörésre készülő vulkán tetején élni.”

Visszatérve Bojárhoz az ő  gondolatmenete logikusnak tűnik, sajnos egyre több fideszes  cselekedet mutat az általa felvázolt nem túl kecsegtető jövő felé.

OLVASTAD MÁR?   A nap témája: az időjárás19 hozzászólás

 • bojár jobban járna ha az ures tök fejével nem keltene zavart es kussolna vissza az oljáéba.valaljon politikai szerepet nyiltan ne kibiceljen.az a köznép dolga.a szamitó meg a fizetett hordabol elég

 • A közbeszéd romlásáért az utóbbi időben mindkét részről eldurvult.Nem csak Orbánék a felelősek .Ahogy erősödik a harc a kassza kulcs megszerzéséért.úgy durvul el a játék. most nem egy üres mínuszos kasszáért megy a harc.,nem arról van ,szó ,hogyan szorítsunk meg ,hanem hogyan osszuk el a már megszerzett állami pénzeket . a többi az mellébeszélés.A migráció igenis komoly húsba vágó kérdés,Mennyibe kerül több tízezer ember teljes ellátása. Kérdés ki bírja e az ország.,ha annyira jó lenne a dolog akkor nem ránk küldenék Őket ,hanem megtartanák . Itt nem arról van szó ,hogy Orbán okoskodik ,hanem megmarad e az ország vagy megszűnik.Mert az biztos ,ha nem Orbánék maradnak Az Országot azonnal elárasztatnák migránsokkal.

 • A lengyelekre gondolsz, mint fizetett hordára, akik minden évben március 15-én ideutaznak ünnepelni, a mi pénzünkön?

 • Aki Magyarországon polgárháborút generál,annak számolnia kell annak következményeivel,valamint azzal,hogy a politikai és katonai szövetségesek nem nézik tétlenül,azt ami itt történik. Magyarország az EU és NATO tagja, ez most a realitás. 1956 és 1968 megmutatta , hogy a doktrínák mennyire fontosak a nagyhatalmaknak, most nem az orosz térfélen vagyunk.

 • Szabó Károly “A migráció igenis komoly húsba vágó kérdés,Mennyibe kerül több tízezer ember teljes ellátása.” A számokkal úgy látom bajban vagy…hidd el, hogy a nullának is van jelentősége……Az már csak érdekesség – ha ezt Te is tudod, akkor meg aljasság-, hogy a költséget az EU állja. Vég nélkül lehetne sorolna azokat a legalább 2 nagyságrenddel nagyobb – gyengébbek kedvéért ez százszorosat jelent-, értelmetlen kiadásokat plusz közpénz jelleg megszüntetéseket amik részei a mindennapoknak.

 • Károly Szabó Hagyjuk ezt a süket dumát!Ez semmi mást nem szolgál,mint hogy Orbánék helyett ne lehessen más kormány akármilyen balfaszul is kormányoznak más területeken.Egyébként nem csak más területeken,hanem a menekültkérdésben is! Bármilyen más kormány esetén sem lenne tele az ország menekültekkel.Akár baloldali,akár jobboldali kormány volt a jugoszláv válság idején,ők meg tudták oldani a problémát,a közvélemény állandó hergelése nélkül is.Meggyőződésem,hogy bármilyen más kormány sokkal jobban kezelte volna és kezelné a menekültkérdést is.Ausztriában kb 700 ezer muszlim él,dolgoznak,termelik az országnak a GDP-t.Semmilyen jelentős merénylet nem volt az utóbbi évtizedekben,a közbiztonság is jobb,mint Magyarországon.Igaz,hogy átmenetileg pénzbe kerülnek az országnak,de később az egész ország profitálni fog abból,hogy van munkaerő.Vagy befogadó ország lesz egy ország és gazdag lesz vagy nem lesz befogadó és örökre szegény marad!Magyarország az előbbi lehetőséget ostoba,szüklátókörű,gyűlölködő politikájával elvesztette és sajnos csak az utóbbi lehetőség maradt a számára!

 • A költségeket nem az E u állja hanem hozzájárul és az nem ugyan az .A Németeknek is igen súlyosan megterheli a költségvetését.

 • Hol hallottad ezt a marhaságot ,hogy Ausztriában minden muszlim dolgozik ,mert a befogadottak száma meg sem közelíti a 700 ezret de tegyük fel ,hogy annyian vannak .,de a tizedük se dolgozik. Egyébként az Osztrákok sem akarják a befogadást . nem véletlenül húzták a szárnyas kaput .és a határ ellenőrzést ,ha meg annyira jó a bevándorlás akkor mért akarják hozzánk küldeni biztos önfeláldozásból ,hogy mi se maradjunk,ki a jóból.

 • Te helyből vagy ennyire hülye, nekifutottál, vagy már utalták is a gázsid?

 • Ha már elszabadult az erőszak, a szükségállapot csak olaj a tűzre. Persze ettől még a szotyihuszár meglépheti, de akkor az isten irgalmazzon nekünk (és nekik!).
  Ez a Bojár meg inkább grafiszoftoljon, minthogy reszelgeti a körmét…

 • Nem csak az országot , Európát!–És nem a váltás miatt, hanem mert ezek az embereknek ez lesz a sorsuk!–Ahonnét jönnek, élhetetlen terület lesz! Ezzel tisztába kell lennünk! (mi is bevándorlókból lettünk!) Időben utazzunk vissza!!!

 • Igen, pár ezer menekült miatt azonnal megszűnik az ország…. Furcsa hogy Németország ki tudja miért , de létezik és a többi ország is….

 • Akkor van még egy év hátra , hogy rádöbbenjenek hogy úgysem hagynak más lehetőséget , szükségállapot ide vagy oda…. Két lehetősége lesz alapvetően zorbánéknak , hatalmon maradni vagy menekülni… Az előbbiért mindent illetve bármit megtesznek majd…Kérdés hogy mennyire akarják még továbbra is elviselni őket.. Az utóbbira esetleg ezért nem lesz szükségük mert egy (a korábbi viselt dolgaik miatt) zsarolható párt kerül hatalomra, amelyik nem fog ragaszkodni az elszámoltatásukhoz….

 • Nekem nincs gázsim,csak igen szerény nyugdíjam.Szerintem gázsi nélkül is lehet más az elképzelésem a világról mint Önnek ,vagy a hasonló gondolkodású embereknek.ezért Én nem nézek hülyének senkit és nem is gyűlölök senkit .Egyszerűen elmondom ,az én véleményemet ami lehet színpatikus vagy nem Ennyi az egész.Véleményem szerint a hozzászólások Ezért vannak,vagy ezen az oldalon csak dicsérni lehet a kedves cikkíró utálkozásait?

 • Nagy szerencse hogy a tankoknak és repülőgépeknek át kéne jönnie előbb néhány országon , hogy ide elérjenek….

 • Tehát Ők az Új honfoglalók .Ezzel egyetértek és ha beengedjük Őket Ők is el fogják foglalni a Mi országunkat ,csak mi nem íitottuk ki az itt élő népeket, ez az Ő esetükben nem biztos .

 • Mint medve sajtban a brummogás….. Ha van is, nincs jelentősége…. Jövőre fog ezzel szembesülni Bojár úr is….

 • Az nem mindegy ,hogy hogyan létezik,Úgy mint a franciák és a németek, mi nem vagyunk olyan gazdagok ,hogy annyi ember teljes ellátását fizessük.Az állandó rendkívüli állapot eltartása sem kis pénz .az ezt kiszolgáló titkosszolgálat sem.Azt se tudják kik vannak az országukban- mert nem ellenőrizték Őket.rettegnek a merényletektől és most szeretnék hozzánk betelepíteni-A látszólagos nyugalom azért van mert mi sok mocskolódás közepette feltartjuk Őket,a gyűlöletes kettős kerítéssel.