Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Bokros Lajos: Kirekesztés

Kirekesztés, ezzel az egyetlen szóval jellemezhető a két, magát még nagynak képzelő baloldali párt, az MSZP és a DK magatartása a demokratikus ellenzéki szövetség tárgyában.

Bokros Lajos: Kirekesztés
Bokros Lajos: Kirekesztés

Tegnap lehullt az álarc…

Négy hónapi hitegetés, sőt hazudozás után a DK elnöke végre bevallotta: nem akarnak megállapodni a Modern Magyarország Mozgalommal.

Szeptember elsején, a Közös Ország Mozgalom rendezvényén még ő sürgette annak azonnali bejelentését, hogy a DK és a MoMa szövetséget köt a parlamenti választásokra. Mi változott azóta? Semmi. Szándéka hamis volt, átvert bennünket.

Kirajzolódik végre, hogy mit akarnak és mit nem akarnak a baloldal magukat nagynak képzelő pártjai.

Mit akarnak:

  1. Lekaszálni a kisebb pártokat. Erről szól az Együtt kirekesztése, de főleg az, ahogyan az MSZP maga kezdeményezte – aztán a Fidesz örömmel megszavazta -, hogy az 1%-ot el nem érő pártok fizessék vissza a kampánytámogatást. Hallatlan gonoszság.
  2. Pénzt. A megélhetési politikusok túlélési stratégiájának ez elengedhetetlen része. Ha nem ülnek a parlamentben, akkor ugyanis munkanélküliek lesznek.

Mit nem akarnak?

  1. Rendszerváltást. Régóta lemondtak az önkényuralom megdöntéséről és a fasisztoid kormány eltakarításáról. Nem akarják visszaállítani a jogállamot, mert jó nekik az is, ami most van. Ezért hagyták rendre figyelmen kívül a MoMa 500 napos programját.
  2. Demokratikus ellenzéki szövetséget. Ezért beszél a baloldal legtöbb vezetője baloldali szövetségről, baloldali programról. Mintha nem lennének konzervatív és liberális gondolkodású szavazók ebben az országban. Ők azonban róluk lemondtak.

A Modern Magyarország Mozgalom keserűen veszi tudomásul, hogy a jelenlegi baloldallal nem lehet helyreállítani a demokráciát, nem lehet leváltani az önkényuralmat.

A MoMa nem hagyja abba a küzdelmet. Kirekesztésünk után is fáradhatatlanul küzdünk a nemzet felemelkedéséért, a jogállam helyreállításáért. Önzetlenül, önfeláldozóan. A MoMa nagyvonalúan lemondott pénzről, sajtóról, országgyűlési képviseletről, amikor 2014-ben nem indult el a választásokon, nehogy rontsa az ellenzéki összefogás esélyeit. Viszont ha egy párt egymás után kétszer nem indul a választásokon, akkor azt törlik a pártok nyilvántartásából.

A MoMa számára ezért nincs más út, mint indulni 2018-ban.

Az önkényuralom fennmaradásáért a felelősség azokat terheli, akik megakadályozták a demokrácia erőinek teljes körű és feltétel nélküli szövetségét. Ezt az állampolgár tudja.

Április 8-án szavazz a Modern Magyarország Mozgalomra!

Bokros Lajos

...

Szólj hozzá