Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Orbán-hablaty – Bokros Lajos olvasatában

Bokros Lajos, a MoMa elnöke hétfőn este nem állta meg és kifejtette gondolatait Orbán Viktor őszi évadindító parlamenti beszédéről. Alább változtatás nélkül adjuk közre Bokros gondolatait.

Orbán hablaty -Bokros Lajos olvasatában
(fotó: internet)

Amikor a nagyvezér már a házszámot is eltéveszti,

akkor hallunk olyan értelmetlen beszédet, mint ma Orbán Viktortól az Ország házában. Normális ember az ilyesmire legyintene. Csak az a baj, hogy az Ország kormányának fejéről van szó.

Valótlan dolgokat mond? Megszoktuk. Ellentmondásokkal teletűzdelt zagyvaságokat? Megszoktuk. Mérgezi a nép lelkét hamis szavaival? Megszoktuk.

Soros-terv? Nem létezik. 60 millió bevándorló Afrikából? Tömény hülyeség. Keresztény Európát felhígítani igyekvő országok és kormányok? Egy darab ilyen nincs.

Lázálom, ideggörcs és téboly. Egy egész országot gyötri a nagyvezér eszeveszett indulata. Meddig hagyjuk még ezt?

Lehetne beszélni arról, hogy miért öntött el mindent a korrupció. Lehetne említeni, hogy vészesen leromlott az egészségügy. Fontos lenne kimondani, hogy fiataljaink immár nem elsősorban a jobb fizetés reményében távoznak, hanem azért, mert egyszerűen nem akarják gyermekeiket a gondolkodást elutasító, a tudatlanságot díjazó, silány közoktatás áldozatául odadobni.

Vegyük észre, hogy a magyar gazdaság abban a pillanatban csődbe menne, ha az EU nem adná ide ajándékba évente nemzeti jövedelmünk 5-6-7 százalékát. Véssük észbe, hogy a magyar költségvetés az európai adófizetők pénze nélkül egy percig sem lenne fenntartható. Gondoljuk végig, hogy mi lesz akkor, ha az uniós támogatás mondjuk a felére csökken.Ismerjük föl, hogy hazánkban édeskevés a termelő beruházás. A kormány szerint a hazai beruházási ráta 17%. Ez az állótőke fizikai kopását sem pótolja. A magyar gazdaságban tehát tőkepusztulás, vagyonfelélés folyik. Magyarul: jövőfelélés.

Hej, nagyvezér

Minderről és sok más fontos dologról egyetlen szót sem szólt a nagyvezér. Elfelejtette? Nem tudja? Nem hajlandó a tényekről tudomást venni?

Megbutított népünk tompa fiataljai orosz nótára énekelnek csasztuskát a vezér dicsőségéről. Elporladt a kultúra, visszajöttek az ötvenes évek.

Hej, nagyvezér, ne féltsd a kereszténységet. Te vagy annak immár a legnagyobb ellensége – butaságoddal, gonoszságoddal, hazugságaiddal.

Hej, nagyvezér, ne féltsd a nemzetet. Te vagy annak legnagyobb pusztítója – a szomszéd népek körkörös utálatával, a határon túli magyarok érdekeinek sárba tiprásával.

Már nem sokáig.

Bokros Lajos

Kapcsolódó cikk

Bokros Lajos: Vajon mit rejtegetnek Orbán Viktorról a KGB levéltárai?

Szólj hozzá