Zárójel

Botka László: én a választókkal tárgyalok

„Nem kívánok az egyéni érdekeknél leragadó liberális pártvezetőkkel megállapodni, ehelyett a választókkal tárgyalok” – mondta Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje a Népszavának adott interjúban.  A lap keddi számában közölt interjúban előrevetítette, hogy május elsejéig végigjárja az országot, s mindenkinek, aki erre fogékony és kíváncsi, személyesen is elmondja, milyen politikai értékeket és gyakorlatot, milyen baloldali politikát ajánl.

A szegedi polgármester úgy vélte, sorsfordító lesz a 2018-as választás. Azt mondta, „ahogy a számok most mutatják, még a kétharmados kormánypárti többség sem kizárt, pedig ha Orbán Viktor – ne adj ’isten – újra hatalmat kapna, az tizenkét évnyi abszolút uralkodást jelentene számára, amivel már nemcsak egy, hanem több nemzedék sorsát is végérvényesen megpecsételné”. „Az utóbbi két ciklusban sorra élhettünk meg olyan dolgokat, amelyekről soha korábban nem hittük volna, hogy megtörténhetnek Magyarországon” – jegyezte meg.

Botka László a lapinterjúban úgy fogalmazott: „Érzem, hogy az emberek döntő többsége változást akar, hogy nem szereti azt, amivé Orbán változtatja Magyarországot”. „Az a feladatunk, hogy a változtatáshoz egyfelől megfelelő erőt lássanak, másfelől olyan hiteles, új programot, amely bizonyítja, hogy azok a tendenciák, amelyekről az előbb beszéltem, igenis megfordíthatóak” – mondta.

Kép: MTI Fotó – Ujvári Sándor

Keress itt - Csak írd be, hogy mit keresel....és ENTER