Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Botka László nem Emmanuel Macron + videó

Többször és többektől felvetődött a kérdés, hogy Botka László és Emmanuel Macron hasonlítanak-e egymásra? 

Soós Eszter Petronella szerint

Az MSZP jeelöltje  más stratégiai helyzetben van, mint Macron. Érveit blogján fejti ki, amiből részleteket olvashatnak az alábbiakban:

“Először is, Emmanuel Macronnal ellentétben Botka László nem a politikai centrumot kívánja összerántani, és nem az aktív középosztályt próbálja megszólítani. Abból a radikalizálódó baloldali politikából, amit Botka képvisel, egészen másfajta lehetőségek és mozgások következnek, mint abból a centrista, jobbra nyitott politikából, amelyet Macron kínált a franciáknak.

A magyar szocialista politikája a saját bázis összerántására alkalmas, hiszen ez a Corbyn-, Sanders-, Hamon-irányvonalba illeszthető baloldali radikalizálódás nyilvánvalóan kedves a baloldali törzsbázisnak.

Másodszor,

Emmanuel Macron elengedte a kezét annak a márkának, amely a francia szavazók fülében rosszul csengett: nem volt hajlandó részt venni a Szocialista Párt akcióiban, az előválasztásban, hanem saját, új márkát hozott létre (En marche !).

Botka László viszont kísérletet sem tett arra, hogy lecserélje, megváltoztassa, vagy megkerülje a nehéz helyzetbe került márkát, ezáltal viszont a saját növekedési esélyeit is korlátozza.”

(forrás: franciapolitika.sooseszter)

Szólj hozzá