Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

BUDAPESTEN VÉGE AZ INGYEN-PARKOLÁSNAK?

Július közepétől két új, hatalmas méretű fizetőövezettel szűkül a lehetőség arra, hogy a fővárosiak letehessék autóikat, és tömegközlekedve intézzék napi ügyes-bajosaikat a belvárosban. Mondhatjuk úgy is, hogy gigantikussá nőtt Budapest belvárosa.

header

A zuglói önkormányzat parkolójegy-kiadó automaták beszerzésére és üzemeltetésére írt ki tendert, ami sikerrel zárult. Két új fizetős övezet lesz Budapesten, amikre a szerződéseket is megkötötték.

Fizetős lesz a Városliget környéke, vagyis a Vágány utca, a Francia út, a Kerepesi út és a Dózsa György út által határolt terület, valamint az Örs vezér terétől északra fekvő XIV. kerületi zóna.

Ezek után itt

és itt

is jegyet kell váltani, ha parkolni akarunk.

A zuglói önkormányzat weboldaláról kiderül, hogy összesen 204 automatát helyeznek ki a két területre. A nagyobb – az 56-osok terét is magába foglaló zónába – 174 automata kerül, míg az Örs vezér teréhez 30-at telepítenek. A díj a tervek szerint 175 forint lesz.

A készülékeket az egyik nyertes, a francia Parkeon Sas fogja szállítani, a másik két nyertes a C-Ware Kft. parkolóautomata-üzemeltető és a Sis Parking Kft., amely annak ellenére, hogy bő egy éve alapították 3 millió forintos tőkével, már Józsefvárosban is elnyert egy 183 milliós tendert.

A három cég teljes körű üzemeltetést vállalt, de az autók ellenőrzése természetesen nem az ő feladatuk lesz. A szerződés szerint az éles üzemnek a szerződés aláírását követő 90. napon kell elindulnia, amely július első felére várható

Szólj hozzá