Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Nekünk Farkas Flórián kell

A Lungo Drom kisújszállási tisztújító kongresszusán újabb öt évre, ellenszavazat nélkül ismét Farkas Flórián, Orbán Viktor cigány-ügyi miniszteri biztosa lett az  elnök.

Nekünk Farkas Flórián kell
Móka, kacagás (fotó: internet)

A Fidesz országgyűlési képviselőjét

folyamatosan kétes pénzügyi tranzakciókkal gyanúsítják. Farkas Flórián közreműködésével több milliárd forint, a romák felzárkóztatására érkező pénz vált köddé és mégis, vagy talán éppen ezért, hiszen ki tudja hol landolnak manapság az elsíbolt pénzek, ismét elnök lett, és a Fidesz is vele képzeli a boldog jövőt.

Haverokkal választatta magát újra Farkas Flórián, aki nem kész…

Farkas Flórián nem fél a börtöntől. Farkas Flórián tutira ment, így csak a barátait hívta meg a tisztújításra.

Közzétette: Nemzeti Televízió – 2017. június 17.

Nem tudni mivel tartja Farkas Flórián a  markában a cigány „választófejedelmeket”, de tény, hogy bármit tehet, mindig őt választják újra és újra.

Az a roma vezető, vagy polgárjogi aktivista, aki szembe megy az alig magasabb, mint másfél méteres vezetővel, előbb utóbb elbukik.

Itt lenne végre az ideje, hogy a hazai roma társadalom önvizsgálatot tartson, és akkor talán belátnák, hogy ettől a rezsimtől cserébe a lojalitásukért, még aprópénzt sem kapnak.

Farkas és társa alighanem úgy vélekednek, hogy ameddig ők szabadon gyakorolhatják Jus Noctem anguillas, az első éjszaka jogát a magyarországi cigányság érdekei rovására, addig az üveggyöngy is túl sok a többieknek, érjék be lyukas gombokkal, azaz választások környékén osztogatott lejárt konzervekkel, száraztésztával vagy rothadt krumplival.

Tévedés ne essék, a cigányság nem azonos azzal a néha pohos, néha kigyúrt, vastag fukszos, hangos, antiszociális, kivagyi emberrel, aki az utcán, az éttermekben, a mozik nézőterén hangoskodik. Nem, ők csak a kórtünetei egy több száz éve gennyedő közép-európai kórnak, amelyet az elmúlt két évtizedben még saját képviselői is inkább terjesztettek, mint gyógyítottak.

Farkas Flórián
(fotó: internet)

Hol vannak már a hatvanas-, hetvenes-, nyolcvanas évek

megbecsült cigány kisközösségi vezetői, akikre lehetett számítani a néha nagyon is törékeny, de azért mindig megmentett társadalmi kiegyezésben, az akkor még szintén létező munkalehetőségek munkás-békéjének védelmében.

Kétségtelen, akkoriban is buktak el Cséplő Gyurik, születtek reményt vesztett irodalmi antihősök, mint Makra, de azért ott tündökölt az égen Bari Károly költő, Balázs János festő, és hosszú még a sor.

Igaza van annak, aki most felháborodik és azt mondja, miről hablatyol ez, akkoriban is csak a félsz tartotta egyben a roma és nem roma társadalmat. Lehet, de tény, hogy mára sikerült odáig leküzdeni magunkat, ahonnan már nincs visszaút, pontosabban kevés egy, vagy akár tíz huszárvágás is.

Mostanra – hála ennek a rezsimnek és a Farkas Flórián által vezetett maroknyi cigány kiszolgálójának – már nem létezik a rövidebb, könnyebb út, most már csak a vér-verejték az alternatíva.

A Lungo Dromos nagyurak pedig süketen és vakon – ahogy az Kisújszálláson is beigazolódott – tovább  járják a parázson a haláltáncot, magukkal rántva szinte minden jobb sorsa érdemes cigány embert a faluvégektől a városok nyomortanyáiig, ahol szándékosan tartják fogva őket választástól választásig.

Szólj hozzá