Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Dalí lánya kitálal – exhumálják a híres szürrealistát + videó Frissítve!!!!

Nagyon kell vigyázni, hogy kivel kerül szerelmi kapcsolatba az ember, mert egy édes éjszaka gyümölcse a delikvens halála után is okozhat meglepetést. Így járt Salvador Dali is.

Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí,

a világhírű szürrealista művészről Maria Pilar Abel Martínez azt állítja, ő a lánya. A liezon a festő és egy szobalány között szövődött 1955-ben, amikor a család, akiknél a későbbi anya szolgált, Cadaquésben, Dalí otthonának közelében töltött el hosszabb időt. Akkoriban egyébként Dalí Galával, a feleségével és múzsájával élt.

A titkos viszonyból született a hölgy, aki kártyajóslásból tartja fenn magát és a családi fáma szerint anyja abban az évben otthagyta a családot és a várost is, a költözés után pedig férjhez ment egy másik férfihoz. A szobalány többször és mások előtt is azt állította neki, hogy a festő a biológiai apja.

“Az egyetlen dolog, ami hiányzik, egy bajusz”

– mondta egyszer az El Mundo szerint az anya, utalva művész emblematikus bajszára, így magára a festőre.

Mindezzel először 2015-ben állt elő Martínez. A bíró azért döntött az exhumálás mellett, mert egyéb ismert biológiai maradvány híján nem látott más módot az állítás valóságtartalmának ellenőrzésére. A nő ügyvédje szerint pontos dátum még nincs, de már júliusban kihantolhatják a holttestet.

A világhírű katalán festő 1989-ben halt meg 85 éves korában, a Figueres nevű katalán szülővárosában temették el, ahol a munkásságának szentelt múzeum is található.

Frissítés!

Megtámadja a Salvador Dalí exhumálását elrendelő bírósági döntést a művész örökségét kezelő Fundación Gala-Salvador Dalí. Az alapítvány keddi szűkszavú közleménye szerint a napokban benyújtják a bíróságnak a fellebbezést, amelyen már dolgoznak a jogászaik, méghozzá a spanyol államügyészség koordinálása mellett. Ugyanis az ügy a spanyol államot is érinti, mint a törvényes leszármazottak nélkül elhunyt művész örökösét.

Szólj hozzá