Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Debrecen-Moszkva közvetlen járatot indított ma a WizzAir

Elindította hétfőn a Debrecen-Moszkva járatát a WizzAir. Átlagban heti két járatot indít a légitársaság az orosz fővárosba.

Debrecen-Moszkva közvetlen járatot indított ma a Wizzair
A Wizzair Airbus A320-as gépe Moszkvából érkezve landol a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren december 18-án. (fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Vnukovo a célállomás

Az első debreceni járat a vnukovói reptérre szállt le. Ezt a repteret a légitársaság moszkvai járatai már 2013 óta használják. Vaszilij Alekszandrov, a vnukovói reptér vezérigazgatója a moszkvai ünnepségen méltatta a két ország közötti fejlődő kulturális és gazdasági kapcsolatokat. Rámutatott, hogy Debrecen iránt nagy az érdeklődés Oroszországban. A turisztikai látványosság mellett a fürdőváros jellege az, ami vonzza az orosz turistákat.  Kiemelte, hogy reméli, magas lesz a járat kihasználtsága.  Továbbá bízik abban, hogy Vnukovo légikikötője és a WizzAir együttműködése pedig továbbra is mindkét fél számára előnyös lesz.

Magyarország moszkvai nagykövete Balla János elmondta, hogy idén 50 ezer orosz állampolgár váltotta ki a magyar turistavízumot. A WizzAir Moszkva és Budapest között közlekedő járatai telítettek, ami egyértelműen mutatja a megnövekedett oroszországi érdeklődésnek. Leszögezte, hogy Magyarország a kedvező árai mellett a biztonság miatt is vonzó úticél az orosz turisták számára.

A Moszkvából Debrecenbe tartó repülőgép első utasát, a Nyizsnyij Novogorod-i Valerij Szurzsenkót a reptér és a moszkvai magyar nagykövetség is ajándékokkal lepte meg. A fiatalember elmondta, hogy a vonzó jegyárai és úti céljai miatt döntött a WizzAir mellett.

Debrecen-Moszkva közvetlen járatot indított ma a Wizzair
Debrecen Nemzetközi Repülőtéren a Debrecen-Moszkva járat ünnepélyes indítása december 18-án. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A legdinamikusabban fejlődő stabil fapados légitársaság

Az utóbbi időszak bebizonyította, hogy a Wizzair kategóriájában a legdinamikusabban fejlődő légitársaság. Biztos alapokon működik, és amellett, hogy biztonságosan üzemel az eddig repült desztinációiban, fejlődik is. Ahogy hírül adtuk, a idén megszűnni kényszerült Monarch légitársaság lutoni részidőit is megvásárolta, és ezzel bővítette londoni útjait. Korábban beszámoltunk arról is, hogy a Brexit máig nem kiszámítható hatásai miatt brit leányvállalatot alapított, melynek bejegyzése megtörtént, és a légi működési engedély megszerzése is jó úton halad.

A magyar kötődésű légitársaság erős nemzetközi versenyhelyzetben is megállja a helyét. Az idei évben nem csak a Monarch, az AirBerlin ment csődbe, a kisebb légitársaságok is veszélyben vannak. Most éppen Niki Lauda által birtokolt légitársaság, a FlyNiki áll a csőd szélén. A WizzAir pedig nyitott szemmel figyel a piacon, és amíg a konkurencia komoly munkavállalói csörtékkel van elfoglalva, akár európai piacvezető low-cost légitársasággá is kinőheti magát.

...

Szólj hozzá