Zárójel
Debrecenben elloptak egy játszóteret

Debrecenben eltünt egy játszótér

Kósa Lajos fatornyosában érdekesen értelmezik az új játszótér létrehozásának fogalmát. Az önkormányzat lelkesen közölte, hogy „Igazi közösségi teret alakítanak ki a lakosság bevonásával.”. Kiderült, hogy csak átszállították a cuccot.

Történt a minap,

hogy felháborodott szülők jelezték, hogy a debreceni Holló János utcai játszótérről se szó, se beszéd eltűntek az évek óta megszokott játékok. Egy hajó, amin rengeteg mászóka, csúszda volt, rugós herkentyűk, amin a gyerekek boldogan másztak, ugráltak. Eddig. Ugyanis egyszer csak megjelentek a DEHUSZ emberei és elszállították azokat.

Szinte ezzel egy időben jelent meg az önkormányzat hivatalos portálján a dicshimnusz az új játszótér átadásáról  a debreceni lurkók örömére.

fotó: dehir.hu

„Már a gyerekek is birtokba vették a Bihari és Pandúr utca kereszteződésében a 200 négyzetméteres játszóteret. Miután áprilisban elültettek 11 fát, most a játszóeszközöket is felállították. Kombinált kalózhajó, háromrugós játék, hinta és két pihenőpad várja a gyerekeket. Türk László, a körzet önkormányzati képviselője azt mondta: a játszótér lakossági kérésre készült el, de nem állnak meg itt, igazi közösségi tér kialakítását tervezik.”

Arról persze egy hang sem számolt be,

hogy csak a helyrajzi száma változott a közösségi játékoknak, a régiek kerültek új helyre.

Május elején időközi önkormányzati választást tartottak a Bihari-kertet is magába foglaló körzetben, melyet – eléggé nyögvenyelősen – a Fidesz jelöltje nyert meg, persze mindent elsöprőnek beállítva. Ezután érthető, ha a fideszes városvezetés úgy ítélte meg, az új képviselőnek, Türk Lászlónak valami gyors eredményt fel kell mutatnia, hogy megerősítse a választóit döntésük helyességében. Na, ennek lett eredménye a “játszótér-lopás”- számol be a felháborító esetről a vagy.hu.

fotó: Laczkó Kornél

A szülő, aki felhívta a portál figyelmét a játszótér-áthelyezés fura körülményeire, írt a dehir.hu-nak, ahonnan ezt a választ kapta:

a Holló János utcai lakók kérték a hajó eltávolítását, mert beleköltöztek hajléktalanok… Akkor kérdezem: a hintába és a libikókába is?

Ezzel,a manapság a kormányzati vélekedés mentén született megoldással gondolta az önkormányzati gondoskodást megoldani a polgármester és a körzet újdonsült képviselője. Most már csak arra lennénk kíváncsiak, mit tesznek majd, ha az egyik kórházban új osztály kívánnak létrehozni? Egy másik kórházi osztály paterolnak át?

Szólj hozzá

Játék

Jelenleg nincs elérhető játék. Nézzen vissza később.