Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Debrecenben eltünt egy játszótér

Kósa Lajos fatornyosában érdekesen értelmezik az új játszótér létrehozásának fogalmát. Az önkormányzat lelkesen közölte, hogy „Igazi közösségi teret alakítanak ki a lakosság bevonásával.”. Kiderült, hogy csak átszállították a cuccot.

Történt a minap,

hogy felháborodott szülők jelezték, hogy a debreceni Holló János utcai játszótérről se szó, se beszéd eltűntek az évek óta megszokott játékok. Egy hajó, amin rengeteg mászóka, csúszda volt, rugós herkentyűk, amin a gyerekek boldogan másztak, ugráltak. Eddig. Ugyanis egyszer csak megjelentek a DEHUSZ emberei és elszállították azokat.

Szinte ezzel egy időben jelent meg az önkormányzat hivatalos portálján a dicshimnusz az új játszótér átadásáról  a debreceni lurkók örömére.

fotó: dehir.hu

„Már a gyerekek is birtokba vették a Bihari és Pandúr utca kereszteződésében a 200 négyzetméteres játszóteret. Miután áprilisban elültettek 11 fát, most a játszóeszközöket is felállították. Kombinált kalózhajó, háromrugós játék, hinta és két pihenőpad várja a gyerekeket. Türk László, a körzet önkormányzati képviselője azt mondta: a játszótér lakossági kérésre készült el, de nem állnak meg itt, igazi közösségi tér kialakítását tervezik.”

Arról persze egy hang sem számolt be,

hogy csak a helyrajzi száma változott a közösségi játékoknak, a régiek kerültek új helyre.

Május elején időközi önkormányzati választást tartottak a Bihari-kertet is magába foglaló körzetben, melyet – eléggé nyögvenyelősen – a Fidesz jelöltje nyert meg, persze mindent elsöprőnek beállítva. Ezután érthető, ha a fideszes városvezetés úgy ítélte meg, az új képviselőnek, Türk Lászlónak valami gyors eredményt fel kell mutatnia, hogy megerősítse a választóit döntésük helyességében. Na, ennek lett eredménye a “játszótér-lopás”- számol be a felháborító esetről a vagy.hu.

fotó: Laczkó Kornél

A szülő, aki felhívta a portál figyelmét a játszótér-áthelyezés fura körülményeire, írt a dehir.hu-nak, ahonnan ezt a választ kapta:

a Holló János utcai lakók kérték a hajó eltávolítását, mert beleköltöztek hajléktalanok… Akkor kérdezem: a hintába és a libikókába is?

Ezzel,a manapság a kormányzati vélekedés mentén született megoldással gondolta az önkormányzati gondoskodást megoldani a polgármester és a körzet újdonsült képviselője. Most már csak arra lennénk kíváncsiak, mit tesznek majd, ha az egyik kórházban új osztály kívánnak létrehozni? Egy másik kórházi osztály paterolnak át?

Szólj hozzá