Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Debrecent a horgászvizek városává tesszük!

A Debreceni Parkerdő egy része látványban megújult, de hazánk első természetvédelmi területe, a Nagyerdő, a Nyírerdő Zrt. munkatársainak szakmai munkája ellenére is tovább agonizál. Pusztulásra vannak ítélve a Debrecen környéki jóléti tavak is, melyek a környék közkedvelt horgászhelyei. Haldoklik a Vekeri-tó és a Hármashegyi tó, szinte teljesen elpusztult már a Fancsika I, II, III-as tó, a Haláp-Bodzás tavak és a Mézeshegyi tórendszer. Az okokat ismerjük: radikálisan csökkent a talajvízszint, amely a Nagyerdő tölgyeseit megsemmisítheti; a város körüli tavak pusztulásának oka pedig a vízutánpótlás hiánya.

Debrecent a horgászvizek városává tesszük!
Debrecent a horgászvizek városává tesszük!

Hatástalan bármiféle látszatintézkedés, bár jelenleg még formális karbantartás se zajlik.

Megoldást jelentene a Keleti-főcsatorna vizének Debrecenbe vezetése, amelyre az elmúlt években több terv is készült. Ilyen például a Hajdúsági Többcélú Vízgazdálkodási Rendszer /HTVR/, a CIVAQVA program, de a megvalósítás mindig elmaradt. Annak ellenére is, hogy a Fideszes országgyűlési képviselők, Kósa Lajos volt polgármesterrel az élen, már 8 évvel ezelőtt letették a nagy esküt a megoldás mellett. Minden üres ígéret maradt azonban, mint a Fidesz megannyi kampányvállalása. Egy kapavágást sem tettek!

Nem kapott állami támogatást a program megvalósítása.

Hazudoztak össze-vissza, hogy majd Nyíregyházával közösen valósulnak meg a tervek, de pénzt nem adtak. Pedig futotta volna a szétosztogatott milliárdokból! Már rég meg lenne a fedezet, ha a kormány nem az Orbáni oligarchák, Kósa, a Fideszes haverok és családtagjaik pályázati pénzekkel való gazdagodására pazarolta volna el az adófizetők pénzét! A Nyírerdő Zrt.-t sem szabadna politikai kifizetésre használni, hogy Papcsák Ferenc politikus üljön a felügyelő bizottságban szakemberek helyett.

Kormányváltás után azonnal hozzálátunk az új terv megvalósításához, amely vizet hoz Debrecennek!

–  Megmentjük a Nagyerdőt!

–  Élővé tesszük a Fidesz által pusztulni hagyott Debrecen környéki tavakat!

–  Családi kirándulóhelyet biztosítunk a debrecenieknek és minden idelátogató embernek!

–  Debrecent a horgásztavak városává tesszük!

Ennek a programnak a megvalósításához hívok szövetségesül minden természetet szerető embert, az ország és a régió horgászait és az egész horgásztársadalmat!

Akadályozzuk meg, hogy a Fidesz politikusai a zavarosban halásszanak! Tiszta vizet Debrecen tavaiba! Mentsük meg együtt Debrecen értékeit!

Dr. Gurmai Zita

...

Szólj hozzá