Zárójel

Demján az ATV-ben üzent: mondjon le Orbán minisztere

A Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) szerint diszkriminatív a kormány multiellenes javaslatcsomagja, bosszút sejtenek mögötte.

Erről Dávid Ferenc főtitkár beszélt azt ATV Egyenes beszéd című műsorában, aki tolmácsolta Demján Sándor üzenetét is.


“Beszéltem Demján Sándorral arról, hogy milyen hangvételben adjuk elő ezt a kérdést. Azt mondta, hogy álljak bele a témába, és mondjam azt is el, hogy ő már korábban megmondta Varga miniszter úrnak, hogy akik ilyen szakmai anyagot le mernek tenni az asztalra, azok gyorsan hagyják el a munkahelyüket” – fogalmazott.

Hozzátette: az említett javaslatcsomag szakmaiatlan, rossz megközelítésű koncepció, amit azonnal vissza kellene vonni. Ezt követően sorra vette az általuk nehezményezett pontokat.

A reklámköltések szabályozásába a szakember szerint nem szólhat bele a kormány. A bérpótlék emelésről pedig azt mondta: ha a javaslat életbe lép, arra a kiskereskedők fognak ráfizetni, mert a minimálbér emelés után a pótlékok emelése tönkreteheti őket. A szakember a parkolóhelyek után fizetett díjat is aggályosnak tartja. Az áruházakat ugyanis szerinte törvényben kötelezték arra, hogy hány parkolóhelyet építsenek, éppen ezért problémás ennek az adóztatása. Azt is kifogásolta, hogy csak az élelmiszer áruházakra vonatkoznának a plusz terhek. A csomag legdurvább elemének a kötelező létszámbővítés tartja a VOSZ főtitkára. Szerinte a kormánynak nem a kereskedelemben kellene szabályoznia a létszámot, hanem ott, ahol ő a munkáltató. Példaként a nővéreket és a bírákat említette.

A javaslatról Dávid Ferenc azt mondta: összességében diszkriminatív, nem versenysemleges, és nem piacbarát. Azt is mondta, hogy bosszút sejt mögötte. Úgy érzi ugyanis, hogy a KDNP még mindig nem jutott túl a vasárnapi boltzáron, ezért próbálnak most ismét hozzányúlni az ágazathoz.

Hozzátette: a kormány nem veszi észre, hogy amikor a multikat próbálja ütni-vágni, gyalázni, akkor mindig a gyengét, a törékenyt, a vidékit, a magyart üti, mert ők lesznek a javaslat igazi kárvallottjai, ők fognak tönkremenni, és az ő dolgozóik fognak utcára kerülni. Az önkényuralmi jelképek kereskedelmi forgalomba kerülése kapcsán Dávid Ferenc úgy érzi: nevetséges, korszerűtlen a tervezet, amelyet minden bíróságon el fog bukni a kormány. Szerinte e mögött is zsigeri bosszú állhat.

OLVASTAD MÁR?   Trump levegőnek nézi Orbánt

Forrás: atv.hu

Keress itt - Csak írd be, hogy mit keresel....és ENTER