Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Deutsch Tamás az “egyformaság jegyében”

Az N1 tv-ben  szólalt meg Deutsch Tamás, miszerint a bérunió a kommunizmus felé vinné az országot, ezért ő az “egyformaság jegyében” csökkentené a társadalmi különbségeket.

Az egyformaság jegyében

Mostanában Deutsch Tamás újra jelét adta annak, hogy ha csak szőrmentén is, de még foglalkozik politikával. Éppen most az egyformaság jegyében teszi azt. Bár mást jelent neki az egyenlőség. “Nagyon-nagyon helyes törekvés” az élet minden területén, az emberek számára hátrányt jelentő különbözőségek csökkentése, mondta Deutsch.  De egyformává nem fogunk válni soha, folytatta. Vannak jobb teljesítményre képesek, és vannak kevésbé jo teljesítmányre képesek, mondta Deutsch. A képviselő, tegyük hozzá, hosszú pályafutása során nem először, félre érti a kérdést. Az egyformaság alapfelvetése az a lehetőség, melyhez minden embernek joga lenne.

A lényeg az egyformaságról

Lehet, hogy sokkoló lesz, de el kell mondani DeutschTamásnak, hogy nincs igazság, főként itt nincs Magyarországon. Mivel az egyformaság nem azt jeleti, hogy mindenki egyformán “keres”, ahogy ő fogalmazott. Sok jó képességű embernek nincs lehetősége kitörni, de  vannak olyan kevésbé jó képességű embertársaink is, akik nulla hozzáértéssel milliókat zsebelnek be. Az egyformaság kérdését ugyanis nem a bérek felől kell közelíteni. Soha nem fog mindenki egyformán keresni. Az egyenlőség azt jelenti, hogy Cserdiben is legyen meg a lehetősége annak a cigány származású kislánynak egyetemre menni, akinek a szülei a krumlit szedik naphosszat a földeken, ha ő is ugyanolyan okos, mint a másik tizennyolc éves a Bimbó úton Budapesten.

Deutsch Tamás: a Jobbik kommunista

Nehezen lehetett kibogozni, amit Deutsch akart mondani. Többek között beszélt arról, hogy sok külföldi befektetés azért érkezik Magyarországra, mert jók Magyarországon a gazdasági tevékenységgel kapcsolatos feltételek. Ennek  egyik oka az, hogy a munkabérek sokkal alacsonyabbak, mint Németországban. Tegyük hozzá az oly elavult marxizmus ezt nevezi távkizsákmányolásnak.  Nincs Magyarországon olyan jóérzésű ember, aki nem az egyre magasabb életszínvonal kérdését, és az egyre magasabb bérekket tartaná szem előtt, mondta Deutsch.  Viszont az ilyen egyenlősítő elképzeléseket korábban  kommunizmusnak hívták, tette hozzá.

A Béruniós kezdeményezés története

A bérunió kérdése a Joobikhoz köthető. Erről többet itt olvashatnak. 

Néhány  gyöngyszem Deutschról Kolláth Györgytől

“Méltatlan volna szellemi párbajt vívni fegyvertelennel. (..)Édesanyám intelme volt: sose vitatkozz sokáig bolonddal, mert még a végén összetévesztenek benneteket. (..)Megvárnám, míg a feje, az arca kitisztul, majdnem kultúremberré szelídül. (..)Félig-meddig kómában lévő partnerrel mégse volna fair meccsezni. (..)Szánalmat éreztem az eddigi „munkáit” látva. Megértőnek kell lenni vele. Vagy büszkén mutogatni: nézzék csak, az agyhalál lábon kihordható! 2012. augusztus 29. Kgy

A teljes videót itt tudják megnézni.

Szólj hozzá