Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

DK: Orbán Viktor semmit sem ért napjaink kihívásaiból

Orbán Viktor ma a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényén beszélt. A miniszterelnök pár tényszerű hazugságon túl arról is tanúbizonyságot tett, hogy nem érti korunk kihívásait; analógként forgolódik egy digitális világban.

Először is nem az olimpia szenvedett bordatörést, hanem az ország Orbán kormányzása alatt. Másrészt ideje lenne észrevenni, hogy 2017-et írunk.

Fotó: ATV

Aki a mezőgazdaságban, és nem a tudásban, a jól képzett munkaerőben látja az ország jövőjét, az legalább száz évvel le van maradva. Aki az olcsó energiát atomerőműre és nem pedig szél- vagy napenergiára alapozná, az tévúton jár és rosszat tesz az országnak. Aki 5%-os növekedésről ábrándozik, mikor a tavalyi utolsó negyedévben a rendszerváltozás óta nem látott mértékben, 20 százalékkal zuhantak a beruházások, az nem veszi észre gazdaságpolitikája kudarcát. Aki nem ismeri fel, hogy az egyre aggasztóbb munkaerőhiány mögött a megalázóan alacsony bérek vannak és ennek megváltoztatására nincsen programja, az nem látja, hogy milyen az élet a sokmillió nehéz életű magyar ember országában.

Orbán lenézi a tudományt, nem érti a modern világot, nincs tisztában országa helyzetével. Mint terjengő szövegéből kiderült, mára nem csak kormányozni, hanem beszélni sem tud. A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor semmit sem ért napjaink kihívásaiból. Most szólunk: 2017 van, nem 1953.

Szólj hozzá